ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Aυτή είναι η πρώτη εκπαιδευτική ρομποτική της πόλης! Δες τους μικρούς επιστήμονες!

Aυτή είναι η πρώτη εκπαιδευτική ρομποτική της πόλης! Δες τους μικρούς επιστήμονες!

Δώρα Μιχαήλ

Στο Boutique Training Center εφαρμόζονται προγράμματα εκπαίδευσης με τη μέθοδο STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η επίλυση προβλήματος, η ανακαλυπτική – διερευνητική μάθηση, ενώ απαιτείται η δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευομένων στην ανακάλυψη της λύσης. Οι μαθητές κατανοούν ότι οι Θετικές Επιστήμες είναι αυτές που τους βοηθούν να αντιληφθούν τον φυσικό κόσμο και να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητας και του κόσμου γύρω τους.
Η πρώτη εκπαιδευτική ρομποτική της πόλης, είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους μαθητές, προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας σε μαθησιακά περιβάλλοντα στα οποία η γνώση οικοδομείται, οι μαθητές γνωρίζουν και χρησιμοποιούν επιστημονικές μεθόδους, καθώς υποθέτουν, πειραματίζονται, έρχονται σε γνωστική σύγκρουση, αναιρούν, αναπροσαρμόζουν τις αρχικές τους υποθέσεις, γνωρίζοντας, ταυτόχρονα, θεμελιώδεις έννοιες της ρομποτικής και του προγραμματισμού.
Τα παιδιά σε αυτό το εργαστήριο, κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία, συνήθως τουβλάκια, μηχανικές κατασκευές, αξιοποιώντας την φαντασία τους. ‘Ομως ταυτόχρονα επιλύουν πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο, ανάλογα μάλιστα την αντίληψή τους για αυτόν. Επίσης μαθαίνουν πως μπορούν να δώσουν «ζωή», δηλαδή «κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, μηχανικής, λόγω του σχεδιασμού και της κατασκευής, και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Εκτός από τα παραπάνω στο πρόγραμμα το παιδί κατακτά τις δεξιότητες της ομαδικότητας, την δημιουργικότητα και την εξοικείωση με νέες Τεχνολογίες

Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών. Διάρκεια Προγράμματος: 3 μήνες, (Τετάρτη 18.00-19.45).
Τιμή για 3 μήνες 75, ή 30,5 ευρώ/μήνα

Οι Μικροί Επιστήμονες, είναι ένα πρόγραμμα STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) εργαστηρίων φυσικών επιστημών, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της παρατήρησης και της κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Στα πλαίσια του εργαστηρίου, οι μαθητές προβληματίζονται, κάνουν υποθέσεις και καλούνται μέσα από την εκτέλεση απλών άλλα και εντυπωσιακών πειραμάτων, να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν τις αρχικές τους υποθέσεις καταλήγοντας σε συμπεράσματα. Απευθύνεται σε μαθητές από 6 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να βάλουν ποδιά, γυαλιά και να γίνουν μικροί επιστήμονες!
Κάθε εργαστήριο θα περιλαμβάνει μία έννοια (π.χ. ιδιότητες του αέρα, στατικός ηλεκτρισμός, μίγματα κλπ) η οποία θα προσεγγίζεται μέσα από την εκτέλεση πειραμάτων.
Τα μαθήματα γίνονται από εκπαιδευτικό με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και παρουσίαση powerpoint.
Απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών. Διάρκεια Προγράμματος: 3 μήνες, (Πέμπτη 18.00-19.45).

Τιμή για 3 μήνες 70 ή 25 ευρώ/μήνα
Επίκαιρες STEAM δράσεις του κέντρου μας, είναι:
Η εκδρομή, την Κυριακή 19/03, στις 9.00. Ξεκινάμε από την σχολή για το εκπαιδευτικό πάρκο δεινοσαύρων, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Λάρισα και έχει 28 ρομποτικούς δεινοσαύρους! Οι Εκθέσεις Aurea, με την υποστήριξη ειδικών παλαιοντολόγων από την Αργεντινή και λεπτομερή έργα τέχνης, δημιούργησαν μια έκθεση, στην οποία μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να αποκαλύψεις τη ζωή των δεινοσαύρων, ακριβώς έτσι όπως ήταν. Πρόκειται για μια προσεκτική επιλογή των πιο αντιπροσωπευτικών δειγμάτων των Προϊστορικών χρόνων, που μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τη συμπεριφορά και τις πραγματικές διαστάσεις τους. Ακόμα, υπάρχει ένας τομέας στην έκθεση, όπου μπορείς να μάθεις για τους εξελικτικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην παραμονή και την κυριαρχία αυτών των γιγάντων. Οι δεινόσαυροι που συμπεριλαμβάνονται στα εκθέματα δημιουργήθηκαν με προηγμένη ρομποτική τεχνολογία, που κατέστησε δυνατό το να «ζωντανέψουν» ξανά. Πρόκειται για μια εμπειρία η οποία επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία με το αναγνωρισμένο Ίδρυμα Φυσικής Ιστορίας Felix de Azara, στην Αργεντινή. Ενώ η εποχή των δεινοσαύρων διήρκησε περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, η ύπαρξη του τωρινού ανθρώπου, του homo sapiens, μετράει μόλις 200.000 χρόνια. Πολύ λίγο, αν αναλογιστούμε ότι η Γη υπάρχει για περισσότερο από 4.600 εκατομμύρια χρόνια. Η εκδρομή θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκπλήξεις και παιχνίδια για ανάπτυξη των δεξιοτήτων και αξιών όπως όλα μας τα προγράμματα.Μετά την γνωριμία με τις γιγάντιες σαύρες, θα πάμε για πικ νικ, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην φύση.

Την Τρίτη, 21/03 το σχολείο μας συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της γης. Όπως τα τελευταία 3 χρόνια, έτσι και φέτος, θα πάρουμε μετρήσεις της σκιάς μια ράβδου ενός μέτρου και με την βοήθεια ενός σχολείου από την Φινλανδία, του Ερατοσθένη, και του κύριου Κωνσταντίνου, θα υπολογίσουμε την περίμετρο της γης!
Το πείραμα του Ερατοσθένη μπορεί να διεξαχθεί ανάμεσα σε δυο οποιεσδήποτε περιοχές. Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι η γωνιακή απόσταση μεταξύ των δυο περιοχών καθώς και η απόστασή τους μετρημένη στον ίδιο μεσημβρινό. Δεδομένου ότι καμία από τις δυο περιοχές που θα χρησιμοποιήσουμε για τη δική μας μέτρηση δεν είναι η Συήνη, η μέτρηση της σκιάς της ράβδου θα πρέπει να γίνει και στις δυο περιοχές. Και για τις δυο περιοχές θα βρούμε τη γωνία όπως έκανε και ο Ερατοσθένης και στη συνέχεια θα αφαιρέσουμε τις δυο γωνίες για να βρούμε τη γωνιακή απόσταση μεταξύ των περιοχών. Οι δυο μετρήσεις για τον υπολογισμό της γωνιακής απόστασης πρέπει να γίνουν την ίδια μέρα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες δηλαδή όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ για κάθε περιοχή.
Εισηγητής Κωνσταντίνος Γκαρέλης Εκπαιδευτικός

Μπορείτε να μας ακολουθείτε, ώστε να μένετε ενήμεροι για τις δράσεις μας!

A Ορμινίου, Νέα Δημητριάδα 38222, Bόλος
T +30 24213 04352
E [email protected]
S boutiquetraining.weebly.com

F https://www.facebook.com/boutiquetrainingcenter
TW https://twitter.com/BoutiqueTrCe
IN https://www.linkedin.com/company/boutique-training-center

ts20

ts18

ts17

ts16

ts15

ts14

ts13

ts12

ts11

ts10

ts9

ts8

ts7

ts5

ts4

ts3

ts2

ts

ts

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις