Φαντάζομαι έμεινες με το στόμα ανοιχτό, διαβάζοντας τον τίτλο και αναρωτιέσαι ποιά εταιρεία να είναι αυτή;
Πρόκειται για το εργοστάσιο τυροκομικών προϊόντων Ρούσσας, το οποίο ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας. Πρόσφατα, η εταιρεία μετέφερε τις εγκαταστάσεις της σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ύστερα από τρεις επεκτάσεις, η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 10.000 τόνους τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια.
Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν: φέτα (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), βιολογική φέτα (Π.Ο.Π.), κατσικίσιο τυρί, βιολογικό κατσικίσιο τυρί, κασέρι (Π.Ο.Π.), κεφαλογραβιέρα (Π.Ο.Π.), κεφαλοτύρι, μανούρι (Π.Ο.Π.), στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι, γαλοτύρι (Π.Ο.Π.), ανθότυρο, μυζήθρα, φέτα για επάλειψη, φρέσκα τυριά και πολλά άλλα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται κυρίως από τις γύρω ορεινές περιοχές. Η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα και παραμένει ο κυριότερος παραγωγός αυτού του προϊόντος.
Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια (από ξύλο οξιάς). Σήμερα, η εταιρεία Ρούσσας φέρεται να εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή.