ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρομποτική Papakiritsi: Σε ακόμα έναν διαγωνισμό οι μικροί επιστήμονες!

Ρομποτική Papakiritsi: Σε ακόμα έναν διαγωνισμό  οι μικροί επιστήμονες!

Newsroom

Ακόμα μια υπέροχη και σημαντική εμπειρία που τους γέμισε κίνητρα για μάθηση και τους χάρισε όμορφες στιγμές, έζησαν οι μικροί επιστήμονες του προγράμματος Ρομποτικής των Φροντιστηρίων Papakiritsi.

Η Βέρα Κητηλή και οι μαθητές της, πολύ συχνά παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, όπου τα παιδιά φεύγουν με διακρίσεις και πιστοποιήσεις που τους κάνουν χαρούμενους και τους γεμίζουν στόχους για τον επόμενο διαγωνισμό.

Έτσι έγινε και το περασμένο Σάββατο όπου πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής, πρακτικής μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Φετινό θέμα, ήταν οι μεταφορές.

Αν το ζούσες από κοντά και έβλεπες τον τρόπο που συνεργαζόντουσαν τα παιδιά, αλλά και τον ενθουσιασμό τους, κυρίως όμως την σχέση τους με την δασκάλα τους, Βέρα Κητηλή και πόσο τα στηρίζει, τα εμπνέει και τα γεμίζει αυτοπεποίθηση, δίνοντας του όπλα για να μάθουν, είμαι βέβαιη ότι θα έγραφες αμέσως τα παιδιά σου στο πρόγραμμα ρομποτικής των Φροντιστηρίων Papakiritsi.

Σας έχω γράψει ξανά για το πρόγραμμα ρομποτικής των Φροντιστηρίων Παπακυρίτση, που τόσο με έχει ενθουσιάσει βλέποντας πόσο πολύ έχει αλλάξει τα ανίψια μου, τον τρόπο που σκέφτονται και εκφράζονται!

Είναι απίστευτο που τα μικρότερα έχουν αγαπήσει ήδη τις θετικές επιστήμες, που συνήθως αντιμετωπίζονται με φόβο από τα παιδιά και ακόμα πιο απίστευτο. Είναι απίστευτο πόσο έχει αναπτυχθεί η νοητική και συναισθηματική τους ωριμότητα, αλλά κυρίως η αντίληψη και η κρίση τους!

Για εμένα, το είδα και το έζησα, το ζω, από τα μικρά ανίψια μου σε ηλικία 5 χρονών, μέχρι την μεγάλη που είναι στο Γυμνάσιο, η ρομποτική, θα έπρεπε να είναι μάθημα στο σχολείο και σίγουρα η καλύτερη προετοιμασία ενός παιδιού πριν πάει στο σχολείο για να μάθει να σκέφτεται, να δημιουργεί και να συνεργάζεται.

Τα παιδιά κατασκευάζουν και δημιουργούν ρομποτάκια, μαθαίνοντας ναι μεν μαθηματικές και φυσικές έννοιες, αλλά ταυτόχρονα μαθαίνοντας και πολύ σπουδαιότερα πράγματα, που τους χρειάζονται για την καθημερινότητά τους και για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Από 4 χρονών μέχρι και εφηβάκια, τα προγράμματα προσαρμόζονται!

Δες εδώ αναλυτικά: http://www.papakiritsischools.4ty.gr/el/frontistirio-agglikon-robotiki-volos-ROMPOTIKI?_ga=2.163773883.525543269.1644906685-1533145289.1644906685

Θα τους βρείτε Κασσαβέτη 126 και Κολοκοτρώνη 19 στον Βόλο στα Φροντιστήρια Αγγλικών Παπακυρίτση.

Τηλέφωνα: 24210 41530 και 6936944391

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις