ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Παπαδούλης: Η ανάπτυξη έρχεται εκεί που την προετοιμάζεις και είσαι ικανός να τη διεκδικήσεις

Παπαδούλης: Η ανάπτυξη έρχεται εκεί που την προετοιμάζεις και είσαι ικανός να τη διεκδικήσεις

Δώρα Μιχαήλ

Το πρόγραμμά του, για την ανάπτυξη της περιοχής, τον τουρισμό και για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στο κέντρο του Βόλου, παρουσίασε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολο Οντόπουλο και σε  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δημ. Παπαδούλης.

Αναφερόμενος στο καυτό θέμα της ανάπτυξης της περιοχής και της προσέλκυσης επενδύσεων, με τις οποίες θα αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε ότι: «είναι γεγονός πως κάποια στιγμή η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Όμως Ελλάδα είναι όλη η χώρα και το ερώτημα για μας, είναι το πως ο επενδυτής θα επιλέξει την περιοχή του Βόλου και όχι κάποια άλλη περιοχή.

Κάποιοι λένε πως ο Δήμαρχος δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα της ανεργίας και της ανάπτυξης, αλλά δεν είναι έτσι».

«Η ανάπτυξη έρχεται», τόνισε ο Απ. Παπαδούλης, «εκεί που την προετοιμάζεις και είσαι ικανός να τη διεκδικήσεις. Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει επενδύσεις.

Έχουμε βιομηχανικές υποδομές, τις οποίες, δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή τις έχει εγκαταλείψει».

Χαρακτηριστικά στοιχεία της αντιμετώπισης που επιφυλάσσει η σημερινή δημοτική αρχή στη βιομηχανική περιοχή ανέφερε, η πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Ιωάννα Κιντά, η οποία είπε πως «ο φορέας διοίκησης πληρώνει κάθε χρόνο 700.000 ευρώ στο Δήμο για δημοτικά τέλη και  ουσιαστικά δεν λαμβάνει καμιά ανταποδοτική υπηρεσία. Ούτε ηλεκτροφωτισμό, ούτε αποκομιδή σκουπιδιών, ούτε καθαριότητα. Έτσι οι επιχειρήσεις αναγκάζονται με ίδια μέσα να εκτελούν τις εργασίες που είναι υποχρεωμένος να αναλαμβάνει ο Δήμος. Δηλαδή, οι επιχειρήσεις και πληρώνουν Δημοτικά Τέλη και πληρώνουν τις αναγκαίες εργασίες».

«Για να προσελκύσεις επενδυτές δεν μπορείς να δίνεις τέτοια παραδείγματα», τόνισε ο Απόστολος Δημ. Παπαδούλης και σημείωσε πως  «επιχειρηματικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν σε κάποιους τομείς και οι Οργανισμοί  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση βέβαια τομείς όπως η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και ο πολιτισμός».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου παρουσίασε στους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και την  πρότασή του για τη δημιουργία δακτυλίου για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, σε μια μικρή περιοχή, από Αργοναυτών μέχρι Ανθ. Γαζή, ο οποίος, βέβαια, δεν θα επηρεάζει καθόλου τους επαγγελματίες των μέσων μεταφοράς, όπως τα Ταξί.

Προς υποστήριξη της πρότασης, για το κυκλοφοριακό, σε απάντηση όσων λένε πως αυτό θα μειώσει την αγοραστική κίνηση στα καταστήματα, σημειώθηκε από εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, «πως κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως το πελατολόγιο μιας επιχείρησης αποτελείται από  αυτούς που παρκάρουν μπροστά στα καταστήματα του κέντρου».

«Θα εξηγήσω», είπε ο Απ. Παπαδούλης, « σε όλους τους εμπόρους πως θα ανέβει η υπεραξία των επιχειρήσεών τους με τη δημιουργία του δακτυλίου.  Επίσης, θα πρέπει να δεσμευτούν οι έμποροι για τις ώρες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευμάτων, ώστε να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο».

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις