ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μια εταιρεία που ξεχώρισε μέσα στην πανδημία

Μια εταιρεία που ξεχώρισε μέσα στην πανδημία

Δώρα Μιχαήλ

Δεν είναι συνηθισμένο η εθελοντική δράση των εταιρειών να ξεκινάει από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι από τη διοίκηση. Κι αυτό κάνει την εθελοντική ομάδα του Πλαισίου να ξεχωρίζει

Οι δράσεις της δεν είναι απλές χορηγίες αλλά πράξης συνολικής προσφοράς. Μέλη της ομάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με μη κερδοσκοπικά σωματεία και ταξιδεύουν με σκάφη στην άγονη γραμμή για να προσφέρουν όχι μόνο είδη τεχνολογίας αλλά και εργασία, ιατρικές υπηρεσίες και άλλα πολλά.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν, να μείνει άπραγη σε μία τόσο δύσκολη στιγμή της χώρας. Με 3 σημαντικές δράσεις, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της εταιρίας Πλαίσιο, που απαρτίζουν την εθελοντική ομάδα #plai_sou, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των σχολείων, του γηροκομείου αλλά και της ομάδας σύνταξης του περιοδικού Σχεδία και έπραξαν αναλόγως.

87 Ελληνικά σχολεία έλαβαν tablets για τους μαθητές τους.

Με την τηλεδιδασκαλία να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπαίδευση, η υποστήριξη οικογενειών που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θεωρήθηκε πρωταρχικός στόχος για την ομάδα εθελοντών του Πλαισίου.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι εθελοντές ανέλαβαν να στείλουν tablets σε σχολεία ακριτικών νησιών, και σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι στον Άη Στράτη, στους Φούρνους, στους Λειψούς, στη Νίσυρο, και σε πολλά άλλα μέρη οι μαθητές θα είναι πια πανέτοιμοι για τα μαθήματά τους και ισότιμοι με όλους τους υπόλοιπους μαθητές.

Κοντά στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου

Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν βαθύτατη συγκίνηση και έδειξαν μοναδική ανταπόκριση στην έκκληση βοήθειας του Γηροκομείου Αθηνών. Οι εθελοντές της ομάδας του Πλαισίου συγκέντρωσαν είδη καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων και τα παρέδωσαν στους υπεύθυνους.

plaisio0
plaisio1

Μένουμε σπίτι, όσοι έχουμε σπίτι…

Οι άστεγοι είναι οι άνθρωποι που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τηρήσουν την εντολή «μένουμε σπίτι» γιατί πολύ απλά δεν έχουν στέγη. Τους ανθρώπους αυτούς στηρίζει με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια, το περιοδικό Σχεδία.

Οι εθελοντές του Πλαισίου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι υπεύθυνοι του περιοδικού, επικοινώνησαν μαζί τους και δημιουργήσαν ένα πλάνο βοηθείας. Αγόρασαν διμηνιαίες συνδρομές, ενώ ταυτόχρονα προσέφεραν δωρεάν όλα τα υλικά αλληλογραφίας που θα χρειαστούν οι υπεύθυνοι, για να αποστέλλουν ταχυδρομικά το περιοδικό στους συνδρομητές. Η κίνηση αυτή βοηθάει να μην σταματήσει όχι μόνο η οικονομική στήριξη των πωλητών του περιοδικού αλλά και η δημιουργική απασχόληση τους στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις