ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έμποροι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Έμποροι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Newsroom

Αγαπώ την αγορά και τους εμπόρους. Είναι η ζωή μου αυτή. Είναι η δουλειά μου.

Αγαπώ επίσης την εστίαση και τους επιχειρηματίες της και πονάω για όσα ζουν!

Ξέρω ακριβώς τι σημαίνει να έχουν κλειστά μαγαζιά και πόσοι ακόμα κλάδοι, ακόμα και κάποιοι που παραμένουν ανοιχτοί, έχουν υποστεί ζημιά από το κλείσιμο του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε φτάσει στα όρια σας. Ότι τα πράγματα είναι τραγικά.

Ότι σε καμία περίπτωση καμία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν λύνει ούτε το παραμικρό πρόβλημα που δημιουργείται από την κατάσταση που ζούμε.

Δεν θα ρίξω ευθύνες, ούτε θα κάτσω ν αναλύσω δικά σας λάθη σε αυτό, υπό την έννοια ότι αρκετοί θα μπορούσατε να είχατε δημιουργήσει κανάλια εσόδων που αν τα είχατε σήμερα δεν θα ήσασταν σε τόσο δύσκολη θέση, ούτε θα μιλήσω για το πόσο ανέτοιμους σας βρήκε όλο αυτό, ως αναφορά την παρουσία σας στον ψηφιακό κόσμο!

Προφανώς και κάποιοι είχαν δημιουργήσει όπλα από πιο πριν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταγράφουν και αυτοί ζημιές, ωστόσο στη δική τους περίπτωση το πράγμα…κάπως κινείται!

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όχι απλά ως χώρα ή ως πόλη. Μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκοσμίως!

Το αγαθό της υγείας είναι και θα πρέπει να είναι πάνω και πέρα απ όλα.

Περισσότερο τα βάζω με κάθε ανεύθυνο πολίτη που δεν τηρεί τα μέτρα και συμβάλλει στο να κρατά περισσότερο αυτή η κατάσταση, χωρίς καμία κατανόηση σε όλους αυτούς που πραγματικά θυσιάζονται ελέω της δημόσιας υγείας και αυτοί δεν είναι άλλοι, απ όλους αυτούς που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, παρά με τους κυβερνώντες που δεν μπορούν να πράξουν και αλλιώς…

Φαντάζεστε πόσους θανάτους θα καταγράφαμε αν δεν έκλεινα τα μαγαζιά, αν δεν είχαμε lockdown, που εδώ που τα λέμε, αντιλαμβανόμενοι την σκληρότητα και τις συνέπειες του πρώτου, το δεύτερο είναι σαφώς πιο “μαλακό”!!!

Και μην ακούσω τίποτα του τύπου, δεν υπάρχει κορωνοϊός ή σιγά μωρέ πέθαναν αυτοί με τα υποκείμενα νοσήματα!!!

Εσύ δηλαδή πόσο σίγουρος είσαι ότι ακόμα και αν είσαι υγιής θα το περάσεις ελαφρά; Εγώ θα σου πω ότι έχασα άνθρωπο της οικογένειας μου γύρω στα 35 χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Άνθρωπος της υγιεινής διατροφής και αθλητικό.

Δηλαδή αν η μητέρα σου έχει ζάχαρο και είναι να ζήσει άλλα 20 χρόνια και φύγει από κορωνοϊό θα πεις “σιγά, είχε υποκείμενο νόσημα”;

Μα δεν την σκότωσε το νόσημα της, αλλά ο κορωνοϊός….

Δεν έχουν λογική τέτοια επιχειρήματα.

Άνθρωποι φεύγουν και άνθρωποι μένουν πίσω και πονάνε.

Ακούω ξανά και ξανά εμπόρους να λένε πως οι Εμπορικοί Σύλλογοι δεν κάνουν τίποτα, πως πρεπει να πάρουν απόφαση να βγουν στους δρόμους. Σας ακούω να συζητάτε πως πρέπει ν ανοίξετε όλοι μαζί συντονισμένα τα μαγαζιά σας.

Αρχικά, ως αναφορά τον δικό μας Εμπορικό Σύλλογο, έχει κάνει τα πάντα και περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει. Δεν νομοθετεί και δεν παίρνει αποφάσεις ένας Εμπορικός Σύλλογος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει παράτυπες, παράνομες προτάσεις.

Είμαστε κράτος ή δεν είμαστε; Δεν μπορούμε λοιπόν να γίνουμε μια ζούγκα που παρά τους νόμους, ο καθένας θα κάνει ότι του καπνίσει!

Και δεν θ αναφερθώ στα πρόστιμα που οι έμποροι που θα το πράξουν, θα έχουν ως συνέπεια, που δεν θα είναι και η μόνη….

Θ αναφερθώ μόνο σε αυτό. Άντε και τ ανοίξατε μόνοι σας τα μαγαζιά και ας πούμε ότι ο κόσμος βγει μαζικά στον δρόμο και έρθει στα μαγαζιά σας για ψώνια ή ας πούμε ότι όντως βγαίνετε και επαναστατείτε με πορείες στον δρόμο…

Ποιός από εσάς θα πάρει την ευθύνη αν σε λίγες μέρες αρχίζουν τα κρούσματα ν αυξάνονται κατακόρυφα;

Ποιός από εσάς θα πάρει την ευθύνη για τους θανάτους που θα ακολουθήσουν;

Και κυρίως, ποιός από εσάς θα κοιτάξει στα μάτια τους Βολιώτες πελάτες, που θα έχουν νοσήσει ή θα έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο, όταν θα σε ρωτά: Πόσο ανεύθυνος στάθηκες έμπορα;;;

Ξέρεις πόσα χρήματα χάνεις κάθε μήνα απ όλο αυτό που ζούμε. Δεν μπορείς να φανταστείς όμως πόσα θα χάσεις, αφού δεν κοστολογείται, με μια τέτοια πράξη ανευθυνότητας!

Όλα τα δίκια με το μέρος σας, αλλά μην αδικήσετε τον εαυτό σας!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις