ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Νομική Αθηνών – Ξεπέρασε το Χάρβαρντ!

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Νομική Αθηνών – Ξεπέρασε το Χάρβαρντ!

Newsroom

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέσπασε οκτώ βραβεία στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot.

Η ομάδα των προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής, κατακτώντας την πρώτη θέση, ξεπέρασε πανεπιστήμια όπως το Harvard University, το Georgetown University και το King’s College του Λονδίνου.

Η φετινή συμμετοχή στο διαγωνισμό FDI Moot ήταν η τρίτη της Νομικής Σχολής και η ομάδα της αποτελείτο από τους φοιτητές τους φοιτητές Δέσποινα Αρσλανίδη, Ελευθέριο Δαφέρμο, Θωμά Παπαδογιάννη Βαρουχάκη, Δημήτριο Σταμάτη, Νικολέττα Χαλικοπούλου και Μαρία-Ελένη Χρυσανθακοπούλου.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού FDI Moot ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο και αφορούσε σε προσφυγή ξένου επενδυτή/παραγωγού ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα εναντίον του κράτους υποδοχής της επένδυσής του, στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (London Court of International Arbitration).

Ειδικότερα, το κράτος είχε προβεί, δια νόμου, στην οριζόντια μείωση των εγγυημένων τιμών (Feed-In Tariffs) και στη ριζική αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τα φωτοβολταϊκά, ενόψει της μείωσης του κόστους παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ λόγω ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, καθώς και των έντονων ανησυχιών αναφορικά με την ενεργειακή ασφάλεια του κράτους και τη βιωσιμότητα του εθνικού μηχανισμού χρηματοδότησης ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις