ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πήλιο: Mεταμόρφωσαν σε παλάτι, πέτρινο κτίσμα του 1800! (ΦΩΤΟ)

Πήλιο: Mεταμόρφωσαν σε παλάτι, πέτρινο κτίσμα του 1800! (ΦΩΤΟ)

Newsroom

Αγκυροβολημένο πάνω σε ένα βράχο του νοτιοδυτικού Πηλίου μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο βρίσκεται ένα διώροφο πέτρινο κτίσμα χτισμένο το 1800 αποτελώντας την εξοχική κατοικία ενός ζευγαριού. Η επέμβαση έλαβε χώρα στο εσωτερικό του ορόφου ενώ το ισόγειο τμήμα έμεινε ανέπαφο.

Κύριο εργαλείο σχεδιασμού αποτέλεσε η δημιουργία μίας ατμόσφαιρας που θα αποπνέει ηρεμία και χαλάρωση. Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν πάντα με γνώμονα τη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου κατασκευής του κτίσματος χωρίς κάποια επέμβαση σε δομικά στοιχεία.

Οι τοιχοποιίες φάρδους 70cm διατηρήθηκαν καθώς και τα συμμετρικά ανοίγματα του οικήματος. Μία δίφυλλη πόρτα σε εισάγει στο χώρο του καθιστικού όπου δεσπόζει η εμφανής ξύλινη στέγη με αναπαλαιωμένους κορμούς καστανιάς.

Ένα άνοιγμα στην πέτρινη τοιχοποιία σε οδηγεί στο επίπεδο της τραπεζαρίας και της κουζίνας. Στο υπνοδωμάτιο, το λεγόμενο χειμωνιάτικο, δεσπόζει το τζάκι και εκατέρωθεν αυτού βρίσκονται τα κρεβάτια. Οι γήινες αποχρώσεις στα έπιπλα και στους τοίχους καθώς και το χρώμα της ελιάς στα ξύλινα κουφώματα προσδίδουν ένα χαρακτήρα αρμονίας και ισορροπίας στο χώρο.

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:
Τίτλος έργου: Maison de Brique, Τοποθεσία: Πήλιο, Αρχιτεκτονική Μελέτη – Επίβλεψη: gnk architects, Ομάδα μελέτης: Καποδίστρια Νιόβη – Καποδίστριας Γιώργος, Μελέτη Φωτισμού: gnk architects, Έτος: 2018, Κείμενο Παρουσίασης: gnk architects, Φωτογραφίες: Νικόλας Χρυσός

Περισσότερα: http://kataskevesktirion.gr/maison-de-brique-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84/

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις