ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φοιτητές της πόλη μας ετοιμάζουν αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου Formula!

Φοιτητές της πόλη μας ετοιμάζουν αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου Formula!

Newsroom

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεμάτους όρεξη και πάθος για το αντικείμενο σπουδών τους. Στόχους τους είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς,τον Formula Student, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Για το επόμενο της μονοθέσιο, τον Αμφίων, η ομάδα αποφάσισε να μοιράσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου σε δυο αγωνιστικές περιόδους. Η περίοδος 2017-18 θα αφορά στην μελέτη και τον σχεδιασμό ενώ η περίοδος 2018-19 θα είναι περίοδος κατασκευής και δοκιμών. Έτσι θα εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση στους απαιτητικούς διαγωνισμούς FSAE των επόμενων αγωνιστικών ετών.

Αυτό θα το επιτύχει με την μελέτη των παρατηρήσεων που έχει συγκεντρώσει από τους προηγούμενους διαγωνισμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει καθώς και την γνώση που μεταδίδεται από τα παλαιότερα στα νεότερα μέλη της. Περαιτέρω, βασικό ρόλο θα έχει και η συλλογή δεδομένων από δίκτυο αισθητήρων εγκατεστημένο στο προηγούμενο μονοθέσιο καθώς και πλήθος πειραμάτων σε νέους τομείς μελέτης. Η προϋπάρχουσα και η αποκτώμενη γνώση θα δώσει στην ομάδα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σύνθετα υλικά στα περισσότερα κομμάτια (ψαλίδια ανάρτησης, ημιαξόνια, ντεπόζιτο, σύστημα εισαγωγής αέρα κ.λ.π) για μείωση βάρους, τον αποδοτικότερο σχεδιασμό των περιφερειακών συστημάτων του κινητήρα, την προσομοίωση την δυναμικής κίνησης του μονοθέσιου καθώς και των ελαστικών του και τον σχεδιασμό ενός πλήρους αεροδυναμικού πακέτου στημένο γύρω από την ανάρτηση. Ως γενικός στόχος είναι η μείωση βάρους και ο σχεδιασμός με γνώμονα πραγματικά δεδομένα.

Ο επόμενος σταθμός της ομάδας είναι ο 20ος διαγωνισμός FSUK που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πίστα του Silverstone τον Ιούλιο του 2018. Εκεί η ομάδα θα παρουσιάσει τα σχέδια του καινούριου της μονοθέσιου καθώς και μερικώς κατασκευασμένο το μονοθέσιο.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις