ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

5+1 λόγοι για να κάνεις διακοπές στη Σκιάθο φέτος το καλοκαίρι

5+1 λόγοι για να κάνεις διακοπές στη Σκιάθο φέτος το καλοκαίρι

Newsroom

Να γιατί πρέπει να κάνεις διακοπές στη Σκιάθο και να δώσεις κι εσύ το παρόν στο κοσμικό νησί των Σποράδων, το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

5+1 λόγοι για να κάνεις διακοπές στη Σκιάθο φέτος το καλοκαίρι

Οι διακοπές στη Σκιάθο μπορούν να γίνουν απρόσμενα ευχάριστες κι απολαυστικές, όσες φορές και να έχεις επισκεφθεί αυτό το μικρό νησί με τη μεγάλη φήμη. Οι διακοπές στη Σκιάθο θα σου μείνουν αξέχαστες. Οι μέρες του καλοκαιριού στο καταπράσινο διαμάντι των Σποράδων δεν περνάνε απλώς, κυλάνε τόσο απολαυστικά που στην αρχή ούτε καν το φαντάζεσαι.

Αυτό, γιατί η Σκιάθος είναι ένα παραθαλάσσιο μέρος γεμάτο ζωή που προσφέρει διάφορες επιλογές για διασκέδαση. Επιλέγοντας για φέτος διακοπές στη Σκιάθο θα έχεις καθημερινά αμέτρητα πράγματα να δεις αλλά και να κάνεις. Η χώρα είναι πραγματικά μαγευτική και οι παραλίες κρατούν δικαίως την άριστη φήμη τους, για τα καθαρά νερά και την καταπράσινη βλάστηση που τα περιτριγυρίζουν.

Διακοπές στη Σκιάθο

Η ζωή είναι περισσότερο έντονη στους κεντρικούς δρόμους του νησιού, όμως υπάρχουν περιοχές και χωριουδάκια που είναι κάπως αποκομμένες από τον υπερβολικό συνωστισμό. Αυτά τα μέρη αποτελούν κάτι σαν φυσικά ησυχαστήρια για τους ντόπιους και φιλοξενούν κάθε χρόνο τους επιλεκτικούς επισκέπτες που αγαπούν τις ήρεμες διακοπές στη Σκιάθο.

Παρακάτω θα βρεις τους 5 βασικότερους λόγους (+ 1 έκπληξη), που θα σε κάνουν να επιλέξεις το νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων για τη φετινή σου απόδραση και σίγουρα θ’ αρχίσεις να σκέφτεσαι τις διακοπές στη Σκιάθο από τώρα.

1. Διακοπές στη Σκιάθο Low Cost

Το διάσημο νησί των Σποράδων μπορεί να έχει στο επίκεντρό του το lifestyle, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και απρόσιτο. Κάθε άλλο μάλιστα! Οι διακοπές στη Σκιάθο ταιριάζουν σε όλα τα γούστα, γιατί πολύ απλά είναι ένα νησί που συνδυάζει την πολυτέλεια με την απλότητα.

Για το λόγο αυτό, το γραφείο μας έχει σχεδιάσει ειδικά για σένα τα πιο οικονομικά πακέτα για διακοπές στη Σκιάθο, διάρκειας 2-4 ημερών για να μπορείς να ζήσεις κι εσύ το όνειρο.

Διακοπές στη Σκιάθο

2. Ταξίδι σε σύντομο χρόνο

Το καλό με τις διακοπές στη Σκιάθο είναι ότι μπορείς να τις κάνεις όποτε θέλεις και κυρίως χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Τα δρομολόγια των πλοίων είναι συνεχόμενα και οι αναχωρήσεις προς το νησί πραγματοποιούνται από 4 διαφορετικά λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει αφετηρία από το λιμάνι του Βόλου, από το Αχίλλειο που βρίσκεται λίγο νοτιότερα, από τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Μαντούδι. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2-3 ώρες ενώ για έκτακτη ανάγκη υπάρχουν και τα θαλάσσια ταξί που μπορούν να σε μεταφέρουν στη Σκιάθο σε 15 λεπτά. 

3. Διακοπές στη Σκιάθο με δωρεάν ακύρωση

Μπορεί ο χρόνος σου να είναι εξαιρετικά περιορισμένος και οι υποχρεώσεις σου να χτυπάνε κόκκινο, όμως αξίζει να κάνεις ένα καλοκαιρινό διάλειμμα αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σου.

Ειδικά όταν μπορείς να επιλέξεις ένα ευέλικτο πρόγραμμα για διακοπές στη Σκιάθο, σαν το δικό μας. Επειδή όμως τ’ απρόοπτα δεν γίνεται να λείψουν απ’ το πρόγραμμα, σου δίνουμε το πλεονέκτημα ν’ ακυρώσεις εντελώς δωρεάν τις διακοπές στη Σκιάθο, μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα. ( για last minute ακυρώσεις θα σου βρούμε λύσεις χωρίς να χάσεις χρήματα…)

4. Παραλίες κοσμικές και μη

Οι διακοπές στη Σκιάθο σου επιφυλάσουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι τα φανταστικά νερά της. Το νησί περιτριγυρίζεται από κρυστάλλινες ακρογιαλιές που αντανακλούν τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις.

Στη Σκιάθο υπάρχουν πλήρως οργανωμένες ακτές με καφέ, μπαρ και εστιατόρια για όσους αγαπούν την πολυκοσμία. Οι πιο πολυσύχναστες είναι οι Κουκουναριές, ο Βρωμόλιμνος και η Αγία Ελένη. Όμως, έχεις και την εναλλακτική να βρεθείς σε πιο ερημικές παραλίες για ήσυχες και απομονωμένες βουτιές. Η μικρή Ασέληνος στο βόρειο τμήμα του νησιού και η παραλία Κουτσούρι στην περιοχή της Καναπίτσας είναι οι καταλληλότερες.

Επίσης, στη Σκιάθο υπάρχουν αρκετές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από την πλευρά της θάλασσας, όπως για παράδειγμα η Κρυφή Άμμος που βρίσκεται σ΄ ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Όλες οι υπόλοιπες είναι μαγευτικές, πεντακάθαρες και αρκετά μικρές. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν διακοπές στη Σκιάθο για ν’ απομονωθούν και να κολυμπήσουν σ’ αυτούς τους κολπίσκους με τα ιδιωτικά τους σκάφη.

Διακοπές στη Σκιάθο

5. Διακοπές στη Σκιάθο με προαιρετικές κρουαζιέρες

Τις διακοπές στη Σκιάθο θα τις κάνεις, να μην κάνεις και μια κρουαζιέρα για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για το νησί που επέλεξες; Έτσι λοιπόν, εμείς έχουμε προσθέσει στις οργανωμένες εκδρομές μας και κάποιες προαιρετικές κρουαζιέρες γύρω από το νησί, για να το χορτάσεις όσο περισσότερο μπορείς.

Μπορείς να κάνεις το γύρο του νησιού και να κολυμπήσεις στα διάσημα Λαλάρια ή να επιλέξεις μια ημερήσια απόδραση στην κοντινή και εξίσου μαγευτική Σκόπελο.

6. Ημερήσιες εκδρομές (Oh Yes!)

Ακόμη και αν δεν βρεις το χρόνο που θα ήθελες για να κάνεις ολοκληρωμένες και πολυήμερες διακοπές στη Σκιάθο εξερευνώντας το νησί σπιθαμή προς σπιθαμή, σου έχουμε τη λύση.

Με τις ημερήσιες αναχωρήσεις μας μπορείς να επισκεφθείς την αγαπημένη σου Σκιάθο από το πρωί και να επιστρέψεις αργά το βράδυ.

Μέσα σε μια μόνο μέρα μπορείς να πάρεις μια γεύση για το τι εστί να κάνει κανείς διακοπές στη Σκιάθο. Η αύρα του νησιού είναι ιδιαίτερα ελκυστική και οι ντόπιοι πολύ φιλόξενοι. Οι βόλτες στα αμέτρητα μαγαζιά που κατακλύζουν το νησί, το καλό φαγητό στις παραδοσιακές και μοντέρνες ταβέρνες, οι βουτιές στα δροσερά νερά και περισσότερο η ατελείωτη διασκέδαση θα σε αποζημιώσουν γι αυτό το μικρό καλοκαιρινό teaser.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερήσιων εκδρομών εδώ. (https://www.latravel.gr/ekdromes/ekd/item/861-imerisies-ekdromes-sti-skiatho)

Μάθε περισσότερα: https://www.gotoskiathos.com/

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις