ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι παραλίες του Πηλίου μας που πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Οι παραλίες του Πηλίου μας που πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Newsroom

Γαλαζοπράσινα νερά καθρεφτίζουν φουντωτά δάση. Μονοπάτια που περνούν πλάι σε ρυάκια και καταρράκτες καταλήγουν σε ερημικούς κολπίσκους. Απαλές αμμουδιές ακουμπούν πάνω σε γιγάντιους βράχους που βουτάνε στο νερό. Είναι δύσκολο να διαλέξεις τις δέκα ωραιότερες παραλίες ανάμεσα στην τόση πηλιορείτικη μαγεία. Το προσπαθήσαμε, ωστόσο. 

Ο Μυλοπόταμος
Πού; 6 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα

…Η διασημότερη μάλλον παραλία του Πηλίου, με τα φαντασμαγορικά γαλαζοπράσινα νερά του, και τα βράχια που τον χωρίζουν σε… δύο παραλίες οι οποίες επικοινωνούν μέσω μιας «πύλης».

Το Χορευτό
Πού; Στο ομώνυμο χωριό (8 χιλιόμετρα από την Ζαγορά)

Φωτό: Guesthouse Papagiannopoulou

…Με τα μεγάλα του κύματα και τη χρυσαφένια άμμο που απλώνεται σε μήκος δυόμιση χιλιομέτρων.

Οι Άγιοι Σαράντα
Πού; 600 μέτρα από το Χορευτό

Φωτό: Discover Pelio

…Δίπλα στο Χορευτό βρίσκεται μια σχεδόν μυστική παραλία με εξίσου διάφανα, βαθυγάλαζα νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, δάση που φτάνουν ως το κύμα και βράχια ιδανικά για βουτιές από ψηλά.

Τα Ποτιστικά
Πού; 11 χιλιόμετρα από την Αργαλαστή

Φωτό: Discover Pelio

…Εξωπραγματικά γιγάντια βράχια, που μοιάζουν να ξεπηδούν από την θάλασσα, ιδανικά για βουτιές στα κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά της. Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά που απλώνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου. Δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του Πηλίου.

Η Μελανή
Πού; Ακριβώς δίπλα στα Ποτιστικά

Φωτό: Discover Pelio

…Τα βαθυγάλαζα νερά που της έδωσαν το όνομά της βρέχουν μια υπέροχη, μεγάλη αμμουδιά, την οποία κάνουν ακόμα πιο μαγική η πλήρης απουσία οργάνωσης και το καταπράσινο τοπίο που την κορνιζάρει. 

Η Φακίστρα
Πού; 5 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα

…Τα τιρκουάζ νερά της καταλήγουν σε μια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, την οποία κορνιζάρουν θεόρατα βράχια. Προσεγγίζεται από ένα σχετικά δύσκολο μονοπάτι, αξίζει όμως με το παραπάνω τον κόπο.

Το Παπά Νερό
Πού; 4 χιλιόμετρα από το Μούρεσι

Φωτό: Discover Pelio

…Διεκδικεί επάξια το βραβείο του πιο χαριτωμένου ονόματος παραλίας. Είναι μεγάλη και οργανωμένη, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και απαλή, σιμιγδαλένια αμμουδιά.

Η Νταμούχαρη
Πού; Στο ομώνυμο χωριό (4,5 χιλιόμετρα από το Μούρεσι)

…Τα μεγάλα, λευκά της βότσαλα –που οι ντόπιοι αποκαλούν «κροκάλες», από τον ήχο που κάνουν όταν παρασέρνονται από το νερό– καταλήγουν σε μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας θα χαρούν να μάθουν πως μερικά από τα ωραιότερα (βλέπε πιο πράσινα) μονοπάτια του Πηλίου τη συνδέουν με το Μούρεσι και την Τσαγκαράδα. 

Η Πλάκα
Πού; 1 χιλιόμετρο από τον Άγιο Ιωάννη

…Δέντρα που φτάνουν σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα, ψιλό χρωματιστό βοτσαλάκι, νερά που δίνουν την εντύπωση ότι κολυμπάς σε πισίνα και ελάχιστη οργάνωση κάνουν την Πλάκα μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Πηλίου.

Ο Λημνιώνας
Πού; 6 χιλιόμετρα από το Ξορύχτι (ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και τη Λαμπινού)

Φωτό: Pelion Paths

…Δυσπρόσιτη και απομονωμένη, μια από τις πιο μαγικές παραλίες του Πηλίου έχει σμαραγδένια νερά, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, και εκείνη την υπέροχη ροβινσωνική αίσθηση που συναντάς μόνο στις δυσπρόσιτες παραλίες. 

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις