ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτή η ελληνική παραλία είναι η πιο ασφαλής για παιδιά στον κόσμο!

Αυτή η ελληνική παραλία είναι η πιο ασφαλής για παιδιά στον κόσμο!

Newsroom

Σύμφωνα με κριτικές των χρηστών του TripAdvisor, μια ελληνική παραλία συγκαταλέγεται στις 6 πιο ασφαλείς παραλίες στον κόσμο για τα παιδιά.

Η παραλία αυτή δεν είναι άλλη από το Ελαφονήσι η οποία αναδείχθηκε, επίσης, 21η καλύτερη στον κόσμο και 2η καλύτερη στην Ελλάδα! Το Ελαφονήσι είναι μία στενόμακρη χερσόνησος στη δυτική πλευρά του νομού Χανίων με πανέμορφες παραλίες από όλες τις πλευρές, δίνοντας την αίσθηση ενός ξεχωριστού νησιού και σχηματίζοντας σε συγκεκριμένο σημείο μία φυσική λιμνοθάλασσα που είναι ιδανική για τα παιδιά.

Φημίζεται για τη ροζ απόχρωση της άμμου, ενώ είναι προστατευμένη ως λιμνοθάλασσα από τους κινδύνους και τις περιπέτειες της ανοιχτής θάλασσας, που εγκυμονούν για τα παιδιά.

ελληνική παραλία βρίσκεται στις πιο ασφαλείς για παιδιά στον κόσμο

Και για να σας λύσουμε την απορία… υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση!

Οι άλλες 5 πιο ασφαλείς παραλίες για παιδιά στον κόσμο είναι οι:

  • Playa de Alcúdia, Μαγιόρκα
  • Bondi Beach, Αυστραλία
  • Siesta Beach, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες
  • Παραλία İztuzu, Dalyan, Τουρκία
  • Filey Beach, Γιορκσάιρ, Ηνωμένο Βασίλειο

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις