ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συγκέντρωση χρημάτων για αγορά λεωφορείου μαθητών με αναπηρία- Κοινοποίησε!

Συγκέντρωση χρημάτων για αγορά λεωφορείου μαθητών με αναπηρία- Κοινοποίησε!

Newsroom

Στοίχημα με τον εαυτό της βάζει για μια ακόμη φορά η πόλη του Βόλου και όπως και τις προηγούμενες φορές, η ιδέα να βοηθηθούν παιδιά, συγκινεί, ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί πολίτες.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατανεμημένοι σε 3 εργαστήρια: «Κηπουρικής-Ανθοκομίας», «Αγγειοπλαστικής – Ψηφιδογραφίας», «Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων».

Φιλοσοφία του σχολείου είναι η παροχή υποστήριξης ώστε ο κάθε μαθητής/τρια να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του/της. Στόχος μας η απόκτηση επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και στη διατήρηση και επέκταση των γνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών. Το σχολείο είναι ανοιχτό στη διασύνδεσή του με άλλους φορείς της εκπαίδευσης, της τοπικής κοινωνίας, ομάδες γονέων και τοπικούς φορείς. Προσπαθεί να αναδείξει τη συνάφεια της γνώσης στο σχολείο με την καθημερινή ζωή, μέσω της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ως βάση αυθεντικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Βασικός στόχος του σχολείου μέσα από πλήθος προγραμμάτων και δράσεων είναι η ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μαθητών καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή. Η σχολική μονάδα μεριμνά για την υλοποίηση αρκετών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα σπουδών αλλά και να υποστηριχθεί η κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.

Ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση των δράσεων εκτός σχολικής μονάδας αποτελεί η έλλειψη ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Η μετακίνηση των μαθητών μας προς και από το σχολείο γίνεται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις των μαθητών για εκπαιδευτικούς λόγους και για θέματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και για την πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους γίνονται με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Η απόκτηση του δικού μας ειδικά διαμορφωμένου μεταφορικού μέσου θα έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου να μπορούν να μετακινούνται σε καθημερινή βάση με ασφάλεια, να συμμετέχουν σε προγράμματα και δράσεις εκτός σχολείου με την σταθερή συχνότητα, και να υλοποιούν ανεμπόδιστα την πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους.

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών

του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια μας για την απόκτηση ιδιόκτητού ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μας μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:

1. Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96

IBAN: GR3301102020000020200350096

2. Δωρεά μέσω της πλατφόρμας giveandfund/eeeekvolou
3. Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις