ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρεζίλι πανελλαδικά η Μαγνησία- Πρώτο θέμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ρεζίλι πανελλαδικά η Μαγνησία- Πρώτο θέμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Newsroom

Βλέποντας χθες την αρχική μου σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με λύπη παρατήρησα ότι πρώτο θέμα συζήτησης, δυστυχώς ήταν η Μαγνησία!

Όλοι σχολίαζαν αρνητικά και με οργή το γεγονός πως οι καθηγητές της Μαγνησίας, κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση της παιδείας, αρνήθηκαν δωρεά ιδρύματος στα σχολεία μας.

Ειδικότερα:

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κάνει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο απ’ τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1972 και είναι ένα από τα πιο γνωστά κοινωφελή Ιδρύματα της Ελλάδας. «Είναι αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας ευθύνης και κοινωφελούς δράσης του ιδρυτή του, Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη, και έχει τις ρίζες του στην παράδοση της φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης των Ελλήνων της Ανατολής και της Διασποράς» διαβάζουμε στη διακήρυξη του.

Έχει προσφέρει πολλά χρήματα για την παιδεία, ειδικά σε περιοχές και σε σχολεία που το χρειάζονταν πολύ. Δεν βρήκα να υπήρξαν ποτέ παράπονα.

Τώρα, από ό,τι μαθαίνουμε, θέλει να κάνει μια μεγάλη χορηγία για να καταφέρουν πολλά Γυμνάσια να αποκτήσουν το βασικό εξοπλισμό εργαστηρίων, κάτι που προφανώς και τους έλειπε αλλά και τους ήταν απαραίτητο.

Όμως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει άλλη άποψη…


Η ΕΛΜΕ μοιάζει να βλέπει «εισβολή» του καπιταλισμού στα σχολεία – κι ας είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινωφελούς δράσης. Πώς στην ευχή «εμπορευματοποιείται» η Παιδεία επειδή ένα κοινωφελές ίδρυμα (δε μιλάμε για πχ. τα Goody’s ή την Pepsi!) προσφέρει το βασικό εξοπλισμό σε σχολεία;

Θα συμφωνήσω πως κανονικά θα έπρεπε το κράτος να προσφέρει τα πάντα στα Γυμνάσια ώστε να μην έχει λόγο το κάνει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δε βλέπω όμως στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ να τα βάζει με τη κυβέρνηση ή να πιέζει για την άμεση αγορά του εξοπλισμού με κρατικά κονδύλια. Το μόνο που τη νοιάζει είναι να μη πάρουν τα μηχανήματα τα σχολεία.

Ας πιέσουν το υπουργείο, ας κάνουν τα πάντα για να τους στείλει η κυβέρνηση τζάμπα τον εξοπλισμό, κι όταν τα καταφέρουν, ας επιστρέψουν πίσω στο Ίδρυμα Μποδοσάκη τη χορηγία του. Επειδή όμως ξέρουμε -και ξέρουν κι οι ίδιοι- ότι δεν θα τα καταφέρουν, τέτοιες ανακοινώσεις και προτροπές απλά διαιωνίζουν το πρόβλημα.

mikropragmata.lifo.gr

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις