ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κ.Χαλέβας: Να ιδρυθούν βιβλιοθήκες σε όλους τους Δήμους του Νομού μας!

Κ.Χαλέβας: Να ιδρυθούν βιβλιοθήκες σε όλους τους Δήμους του Νομού μας!

Newsroom

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου Υποψηφίου Κώστα Χαλέβα για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Η ημέρα της 23ης Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα και όντας ο ίδιος υπέρμαχος της αυτομόρφωσης και συνεχούς κατάρτισης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χαλέβας Κώστας θέλει να υπογραμμίσει την αξία ίδρυσης βιβλιοθηκών σε όλους τους δήμους και κοινότητες του Νομού μας. Θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες και εισηγήσεις προκειμένου να εγκριθούν δαπάνες για την διεκπεραίωση αυτού του έργου.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κρίνει αναγκαίο τη σύσταση δανειστικών βιβλιοθηκών και στα σχολεία του Νομού τόσο σε αυτά της πρωτοβάθμιας όσο και σε αυτά της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τονίζει ότι είναι υψίστης σημασίας τα παιδιά να εξοικειώνονται με την φιλαναγνωσία ήδη από μικρή ηλικία, καθώς κάτι τέτοιο θα διευρύνει τους ορίζοντές τους και θα τα εθίσει θετικά σε μία άκρως υγιή και αμιγώς ψυχαγωγική δραστηριότητα, όπως η ανάγνωση βιβλίων. Τέλος, ο Κώστας Χαλέβας προτείνει ότι ακόμη και στάσεις λεωφορείων, όπως η υπέροχα διαμορφωμένη και στεγασμένη στάση της Άλλης Μεριάς, μπορούν να μετατραπούν σε κινητές βιβλιοθήκες, στις οποίες οι άνθρωποι που θα περιμένουν το λεωφορείο θα μπορούν να περνούν ευχάριστα και εποικοδομητικά έστω και αυτόν τον λίγο χρόνο τους.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει την ανάγκη της ανάγνωσης βιβλίων από όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθώς μέσα από τις ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν αλλά και μέσα από την νοητή γνωριμία μας με τους ήρωες, καλλιεργείται η δημοκρατική συνείδηση, κάτι το οποίο έχει ως απότοκο την αποστροφή του σύγχρονου ανθρώπου προς τα δεσποτικά καθεστώτα. Αυτό είναι ακόμη πιο εναργές όταν  ο αναγνώστης διαβάζοντας ξενόγλωσση λογοτεχνία και ερχόμενος σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, γίνεται κοσμοπολίτης και αποστρέφεται έτσι τον ρατσισμό. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Σωκράτης, «αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις, διάβασε»!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις