ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Είμαι μητέρα ΑμεΑ και γι αυτό έβαλα υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές!

Είμαι μητέρα ΑμεΑ και γι αυτό έβαλα υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές!

Δώρα Μιχαήλ

Για τις ανάγκες του επιχειρηματικού ρεπορτάζ, περάσαμε από το κομμωτήριο “Perman” στη Πολυμέρη 111 με Φ.Ιωάννου.

Εκεί συναντήσαμε την Φανή Φιλίππου!

Ένα πλάσμα ζεστό, χαμογελαστό και με μια αύρα που σε κερδίζει αμέσως!

Είδα την προεκλογική της κάρτα και την πήρα στα χέρια μου. Πίσω από αυτή έγραφε:

“Γεννήθηκα στα Τρίκαλα και μεγάλωσα στον Βόλο που λατρεύω. Είμαι επαγγελματίας στο χώρο της κόμμωσης, στο κομμωτήριο “Perman” στην Πολυμέρη μαζί με τον σύζυγο μου και μητέρα δύο παιδιών. Στόχος της υποψηφιότητάς μου η βιωματική μου εμπειρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και η πίστη μου στον Αχιλλέα Μπέο”!

Δεν μπορούσα να πιστέψω, πως αυτή η γυναίκα, με αυτό το τεράστιο χαμόγελο, κουβαλούσε έναν τέτοιον σταυρό!

“Πρέπει να είμαι καλά, για να είναι καλά το παιδί μου. Δεν έχω δικαίωμα να πεθάνω εγώ. Πρέπει να ζήσω και να γίνω και 100 και 103”!

Να φανταστώ πως ξεκάθαρα το κίνητρο για την απόφαση σου να είσαι υποψήφια, είναι το παιδί σου; Την ρώτησα αμέσως μετά…

“Αναμφισβήτητα. Το σκέφτηκα πολύ. Πάρα πολύ, αλλά ένα βράδυ είπα στον εαυτό μου, αν βρε Φανή βγεις και καταφέρεις να βάλεις έστω ένα λιθαράκι για να γίνει η πόλη σου πιο προσβάσιμη, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική για το παιδί σου και για όλα αυτά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αναπηρίες, αξίζει να το κάνεις και έτσι πήρα την απόφαση. Έχω σκεφτεί πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο Δήμος για τα παιδιά μας και όντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα έχω την δυνατότητα να τα προωθήσω. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία”!

Και κάπου εδώ, έρχομαι εγώ και σκέφτομαι: Τελικά πόσο αναγκαίο είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχει ένας έμπορος, ένας επαγγελματίας της εστίασης, ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας γονιός με παιδιά με αναπηρία, ένας μονογονέας και γενικότερα ένας άνθρωπος από κάθε κοινωνικό μετερίζι…

Πόσο διαφορετικές θα ήταν άραγε οι πιέσεις και οι αποφάσεις;

Πόσο διαφορετική θα ήταν η πόλη μας!

Ο καθένας να εκπροσωπούνταν από έναν άνθρωπο που ζει και βιώνει τα ίδια με αυτόν, που γνωρίζει τα προβλήματα από μέσα και ξέρει τις λύσεις…

Φανή, σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ξέρεις δεν το εύχομαι μόνο εγώ, το εύχεται και κάθε μανούλα που σε νιώθει, που βιώνει τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του παιδιού της, όπως εσύ!

Καλή, καλή, καλή επιτυχία!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις