ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ.Αγραφιώτης: Όσοι δεν σκέπτονται…συσκέπτονται!

Γ.Αγραφιώτης: Όσοι δεν σκέπτονται…συσκέπτονται!

Newsroom

Του Γιώργου Αγραφιώτη*,

Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Βόλου με τη Ν.Καπούλα

Διαβάζω για τις απανωτές συσκέψεις διαφόρων φορέων που γίνονται με αφορμή την αποχώρηση των πεζοναυτών από τη Νέα Ιωνία. Πράγματι σημαντικό πρόβλημα για την πόλη μας, από την μία το οικονομικό πλήγμα αλλά επίσης σημαντικό το πως θα αξιοποιηθεί στο μέλλον ο χώρος που μένει άδειος. Η δική μου απορία είναι πως γίνεται να μην  υπάρχει ήδη ένα Σχέδιο για την άμεση και ταχεία αποκατάσταση του χώρου; Αλήθεια, η απόφαση πάρθηκε στα μουλωχτά σε κάποιο υπουργείο ή ήταν γνωστή εδώ και καιρό στους τοπικούς άρχοντες χωρίς να ληφθεί έγκαιρα κάποιο μέτρο και χωρίς να ενημερωθούμε εμείς οι δημότες;

Η  λήξη των μεγάλων παγκοσμίων πολέμων σήμανε την στροφή της Ευρώπης από την βαριά βιομηχανία προς την τεχνολογία, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες γενικότερα. Πολλές πόλεις στην Ευρώπη βρέθηκαν στην άσχημη θέση της αποβιομηχανοποίησης και της χαμηλής ανάπτυξης.

Για εμάς που ζούμε στον Βόλο όλα αυτά μας είναι οικεία σε κάποιο βαθμό. Τι σημαντικό όμως έγινε σε πόλεις όπως πχ το Μπίρμινγχαμ της Αγγλίας ή την Βαρκελώνη της Ισπανίας; Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλά και άξια λόγου έργα που μεταμόρφωσαν θεαματικά αυτές τις πόλεις. Πίσω όμως από κάθε μικρό ή μεγάλο έργο, η αρχή των πάντων ήταν το Μεγάλο Δημοτικό Στρατηγικό Σχέδιο.

Ένα τέτοιο Σχέδιο-Όραμα φυσικά δεν μπορεί υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και σαφώς προϋποθέτει μακρόπνοο κεντρικό σχεδιασμό αλλά και την συμμετοχή των δημοτών. Η συναίνεση και συμμετοχή με την σειρά της, προϋποθέτει  οι δημότες της πόλης να έχουν κατανοήσει τι ακριβώς και πότε θα γίνει αλλά κυρίως ποια θα είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από τα έξοδα και την ταλαιπωρία. Απλά πράγματα, τα ίδια που ισχύουν αν αποφασίσουμε να κάνουμε μια ανακαίνιση στο σπίτι μας, σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα!  Η τεχνολογία που υπάρχει στην διάθεση μας σήμερα μπορεί εύκολα και με χαμηλό κόστος να χρησιμοποιηθεί γι αυτό τον σκοπό.

Ήρθε η ώρα λοιπόν που ο δημότης θα έχει γνώμη και άποψη για την πόλη του, θα συμμετέχει στην πρόοδο της πόλης και θα είναι ενεργό μέλος του. Το αρχικό χρίσμα, η ψήφος μας δηλαδή, δεν επαρκεί κατά την γνώμη μου  και θα πρέπει η γνώμη των κατοίκων μιας περιοχής να λαμβάνεται υπόψη σε μόνιμη βάση για κάθε μεγάλο έργο και σχεδιασμό που επηρεάζει την καθημερινή ζωή μας.  Όπως άλλωστε αναφέρει η επικεφαλής του συνδυασμού μας Κα Νάνσυ Καπούλα, “Το μέλλον της πόλης πρέπει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Τους αγώνες τους κερδίζουν οι ομάδες και η δική μας ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο μας, θέλουν να δουλέψουν σε κάθε γωνιά του, έχουν όραμα, θέληση και τη γνώση να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της πόλης μας”.

*Ο Γιώργος Αλεξ. Αγραφιώτης, είναι υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Βόλου με το συνδυασμό Βόλος Έξυπνη Πόλη και επικεφαλής τη Νάνου Καπούλα.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών . Είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Βόλου, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστήμιου του Birmingham από όπου και αποφοίτησε το 1999 με πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.   

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις