Ένας από τους καλύτερους σεφ στη πόλη μας είναι ο Νίκος Αγερότης!
Ο Νίκος έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια των πιο γνωστών νησιών μας, αλλά και σε ξενοδοχεία του τόπου μας!
Ευτυχώς δηλαδή γιατί είναι κρίμα να έχουμε τέτοιο ταλέντο και να το χαίρονται άλλοι!!!
Αν φας από τα χέρια του, θα τον αναζητήσεις ξανά και ξανά!
Του ζητήσαμε να μαγειρέψει για εμάς παραδοσιακά αλλά…αλλιώς!!!
Μας έδωσε μάλιστα και τις συνταγές!
Ευχαριστούμε Νίκο!
Ελληνική Σαλάτα Αλλιώς
Υλικά για 2 άτομα:
2 μεγάλα μανιτάρια Πόρτο Μπέλο
Μισό αγγούρι σε κυβάκια
Μισή πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 φρεσκά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 χούφτες ρόκα baby
100 γρ Φέτα κομμένη σε κύβους
6 Παξιμάδια σπασμένα με το χέρι
Ελαιόλαδο
Μπαλσάμικο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα του μανιταριού, αλατοπιπέρονουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο ψήνουμε σε λαδόκολλά τα μανιτάρια στους 180c για 12-15 λεπτά .
Σε ένα μπολ ανακατέβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ώστε να αναμειχτούν με το λάδι το ξύδι και τα μυρωδικά.
Σερβίρουμε βάζοντας το μανιτάρι για βάση και από πάνω την σαλάτα.
Μια παραδοσιακή σαλάτα του τόπου μας, η οποία είναι τόσο χορταστική που μπορεί να αποτελέσει και από μόνη τις γεύμα.
ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΛΛΙΩΣ
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 Λουκάνικα Κοτόπουλο
4 φέτες προσούτο
Μισή πιπεριά κίτρινη
Μισή πιπεριά κόκκινη
Μισή πιπεριά πορτοκαλί
Μισή πιπεριά πράσινη
Μια σκελίδα σκόρδο
Φρέσκια ρίγανή
Ελαιόλαδο
Αλάτι ,πιπέρι
Για την σάλτσα:
Μισό κρεμμύδι άσπρο ψιλοκομμένο
Μια πιπεριά καυτερή, η μπούκοβο καυτερό
Μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
200 γρ Χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
Λιγο νερό
Αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρή
Φρέσκια ρίγανή
2 κ. σ ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε τα λουκάνικα στο φούρνο στους 180c για 20 λέπτα περίπου ή ως που να ροδίσουν. Όταν ψηθούν τα τυλίγουμε με τις φέτες προσουτο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια και το σκόρδο, την ρίγανή, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε ως που να μαραθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρή, την φρέσκια ρίγανή, και το νερό και αφήνουμε να βράσει ως που να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τοποθετώντας από κάτω τις πιπεριές, από πάνω το λουκάνικο με το προσούτο κομμένο σε φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ένα παραδοσιακό πιάτο του τόπου μας, φτιαγμένο αλλιώς. Με λιγότερα λιπαρά αλλά πολύ πλούσιο σε γεύση.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΛΛΙΩΣ
(ΣΠΙΤΙΚΟ FROZEN YOGURT)
Υλικά για 2 άτομα:
300 γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
3 κ. σ μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ η μούλτι τοποθετούμε τα παγωμένα φρούτα το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε ως που να ομογενοποιηθεί και να μην έχει κομμάτια φρούτων. Σερβίρουμε σε μπολ και προσθέτουμε από πάνω καρύδια σπασμένα σε κομμάτια και φρούτα που έχουμε κρατήσει. Προερέτικα μπορούμε να περιχύσουμε με λίγο μέλι για ποιο έντονη γλυκιά γεύση.
Φρέσκο παγωτό σε λιγότερο από 5 λεπτά, χωρίς ζάχαρι και λιπαρά.