Ο κορυφαίος Χάρης Παπαλίτσας* ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ και χθες μοίρασε εγκεφαλικά σε μαθητές και διοικητικό προσωπικό!!!!
Έμαθε στα παιδιά νέες συνταγές, νέες τεχνικές και νέα μυστικά, ξέρετε από αυτά που τον κατατάσσουν στους κορυφαίους στο είδος του!
Μα πόσο τυχεροί είναι οι φοιτητές του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ;
Πρέπει να έφυγα από εκεί ίσα με 3 κιλά βαρύτερη, αλλά ειλικρινά δε με νοιάζει, αφού μια φορά ζεις τέτοιες γευστικές εμπειρίες!
Ο Χάρης δεν είναι απλά πάρα πολύ καλός στη δουλειά του. Έχει και κάτι άλλο, κάτι που δύσκολα το βρίσκεις!
Μαγνητίζει τα παιδιά. Τα μαγεύει. Μαθαίνουν τη πιο δύσκολη τεχνική, με τον πιο εύκολο τρόπο!
Καταφέρνει να τους κάνει να παθιάζονται με αυτό που κάνουν και κάπως έτσι θα καταλήξουν όλοι τους άριστοι επαγγελματίες, κάτι που το βλέπουμε να γίνεται ήδη αφού τα παιδιά του ΙΕΚ κάνουν αμειβόμενη πρακτική αυτή τη περίοδο δίπλα σε κορυφαίους σεφ και όχι μόνο και σε πασίγνσωτες επιχειρήσεις, παίρνοντας “άριστα”!!!
ΔΕΙΤΕ τι φάγαμε χθες και μη ντρέπεστε μπορούν να σας τρέξουν τα σάλια, μεταξύ μας είμαστε, δε σας βλέπει κανείς:
*Ο Χάρης Παπαλίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Τα πρώτα βήματα στον χώρο της αρτοποιίας τα έκανε από μικρή ηλικία στον ξυλό
φουρνο της οικογένειάς του. Σπούδασε Αρτοποιία Ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο «Le Gourmet” στο Βόλο από όπου και αποφοίτησε το 2013. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολής Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN), ενώ μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Έχει ειδικευτεί στην γαλλική ζαχαροπλαστική και στην παραγωγή σφολιατοειδών στη σχολή “Ecole Le Νotre”. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου, σεμινάρια αρτοποίησης, ενώ διδάσκει Αρτοποιεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ «Δήμητρα». Επιπλέον ο κύριος Παπαλίτσας είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων. Στην αρτοποιία αυτό που ψάχνει είναι καινοτόμες τεχνικές και νέα υλικά, μένοντας ταυτόχρονα σταθερά κοντά στην παράδοση της τέχνης.