Λίγο μετά την Αγριά, στην Κάτω Γατζέα, στο αριστερό σου χέρι, η Βαλεντίνα, με το χαμόγελο που λάμπει σαν αυγουστιάτικος ήλιος, φτιάχνει το πιο διάσημο προζυμένιο ψωμί στο Νότιο Πήλιο. Καλό αλεύρι, ήπιο ξινούτσικο προζύμι, παλιά οικογενειακή συνταγή, για ένα μεστό, βαρύ, νόστιμο καρβέλι που θυμίζει το παλιό σπιτίσιο ψωμί του ξυλόφουρνου, που γίνεται ανάρπαστο, γι’αυτό κι εδώ αξίζει να πάρεις για κράτηση. Πάρε όσο περισσότερο μπορείς, γιατί αφενός διατηρείται για μια εβδομάδα, αφετέρου επιβιώνει στην κατάψυξη. Εδώ αξίζει να πάρεις κι έναν καφέ για το δρόμο μαζί με μια από τις πίτες-μπαστουνάκια με το χειροποίητο φύλλο. Πλούσια, τραγανά, χωρίς περιττά λάδια, σε όλους τις κλασικές εκδοχές μιας πίτας.
Κάτω Γατζέα, 24230 22318-6972607359
pirouni.