ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο καφές που κοστίζει 800€ το φλιτζάνι για έναν ιδιαίτερο λόγο

Ο καφές που κοστίζει 800€ το φλιτζάνι για έναν ιδιαίτερο λόγο
Newsroom

Newsroom

Αν βρεθείτε στην Οσάκα της Ιαπωνίας αναζητήστε για να δείτε από κοντά το Münch, ένα μικρό καφενείο το οποίο σερβίρει καφέ 22 ετών. Ωστόσο, για να τον απολαύσει κανείς θα πρέπει να δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 800 ευρώ για ένα φλιτζάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς προέκυψε όμως αυτός ο παλιός – ίσως ο παλιότερος – καφές στον κόσμο; Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε έναν τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του. Κάποια στιγμή ωστόσο ανακάλυψε ότι είχε ξεχάσει μια ποσότητα καφέ στο ψυγείο για πάνω από μισό χρόνο και επειδή δεν ήθελε να σερβίρει τον ξεχασμένο καφέ στους πελάτες αποφάσισε να τον δοκιμάσει ο ίδιος. Διαπίστωσε, λοιπόν, με μεγάλη του έκπληξη ότι ο καφές ήταν ακόμα πιο ωραίος από αυτόν που διατηρούσε για λίγες μέρες στο ψυγείο μιας και είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Τότε ο Kanji Tanaka αποφάσισε να αρχίσει να σερβίρει στους πελάτες καφέ που διατηρούσε για πολύ καιρό στο ψυγείο, φτάνοντας σήμερα να έχει εξελίξει την τεχνική αλλά και να έχει μεγαλώσει τις ποσότητες που διατηρεί. Ο καφές σήμερα φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και φτάνει μέχρι και τα 22 χρόνια σε ηλικία.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις