ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ.Πολύζος: Έτσι θα πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας!

Γ.Πολύζος: Έτσι θα πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας!
Newsroom

Newsroom

Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου με καλεσμένο τον π.Υφυπουργό κ.Μαυραγάνη, με θέμα το κατά πόσο σημαντική είναι η μείωση της φορολογίας για την ανάπτυξη που όλοι αναζητούμε.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο επιχειρηματίας Γιάννης Πολύζος, που δίνει τον αγώνα του αυτή την περίοδο, στο πλάι του Κώστα Αγοραστού, όντας Υποψήφιος Πειργερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας.

Είχαμε γράψει και στο παρελθόν πόσο σημαντική θεωρούμε την υποψηφιότητα του, καθώς ένας άνθρωπος που γνωρίζει λόγω και της δικής του επαγγελματική δραστηριότητας, τόσο στο χώρο του εμπορίου, όσο και σε αυτόν του τουρισμού, τα προβλήματα από μέσα, μπορεί να συμβάλλει με την εκλογή του τα μέγιστα στις λύσεις, αλλά και στις προτάσεις για έργα, πρωτοβουλίες και αλλαγές που θ αλλάξουν το οικονομικό τοπίο στη Μαγνησία.

Μας επιβεβαίωσε μέσα από την ομιλία του. Συγκεκριμένος, σοβαρός, με προτάσεις και χωρίς αερολογίες τοποθετήθηκε εκπληκτικά και καταχειροκροτήθηκε.

Διαβάστε όσα ανέφερε:

Για όσους δεν το γνωρίζουν, δραστηριοποιούμαι στο χώρο του Ξενοδοχειακού Τουρισμού και εμπορίου Μοτοσυκλέτας  εδώ και 2 δεκαετίες. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η οικονομική ασφυξία που βιώνουμε και ιδίως όσοι δραστηριοποιούμαστε στο χώρο του επιχειρείν, μας έχει οδηγήσει τα τελευταία 4,5 χρόνια σε αδιέξοδο. Ενδεικτικά αναφέρω

 • Εταιρικό φόρο 29% (από 26% το 2014) + 100% προκαταβολή φόρου (από 50%)
 • φόρο εταιρικών μερισμάτων  15% (από 5%) + φόρο αλληλεγγύης έως 10% (καταργήθηκε επι κυβ. Σαμαρά το 2014-το ανέστρεψε ο Σύριζα και τον αύξησε)
 • αύξηση του ΦΠΑ στο 24%  (από 23%+ μεταφορά προϊόντων και νησιών από 13 στον συντελεστή 24%)
 • παγίωση του φόρου επιτηδεύματος
 • Νόμος Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό
 • αύξηση του ΕΝΦΙΑ (από 2,06 δις το χρόνο σε 3,5 δις το έτος σε ονομαστικές τιμές)

Βιώνοντας  την προαναφερθείσα υφιστάμενη κατάσταση, το ερώτημα που γεννάται είναι αν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξης και ευημερία, με αυτά τα δεδομένα. Η απάντηση είναι σαφώς ΟΧΙ. Συνεπώς το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να πραγματωθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος αδικίας που νιώθει ο επιχειρηματικός κόσμος, βλέποντας το κράτος να λειτουργεί, όχι μόνο εκδικητικά απέναντι του, αλλά και σαν de facto συνεταίρος, που ποτέ όμως δεν συμμετέχει στις αγωνίες, τις δυσκολίες και τις ζημιές, είναι  αυτό της ΓΕΝΝΑΙΑΣ μείωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικότερα:

 • Μείωση του εταιρικού φόρου σε ανταγωνιστικά επίπεδα( Βουλγαρία 10%, Αλβανία 10%, Κύπρος 12%)
 • Κατάργηση της προκαταβολής φόρου
 • Μείωση των εταιρικών μερισμάτων
 • Κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος
 • Αναγνώριση όλων των εταιρικών εξόδων
 • Μείωση του ΦΠΑ και κατά προτεραιότητα στο χώρο της εστίασης και του ξενοδοχειακού πακέτου.
 • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και μετάβαση σε νέο πλαίσιο με τη συμμετοχή του 3ου πυλώνα Ασφάλισης, δηλαδή της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Όλα αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μεταβούμε από τη σημερινή πραγματικότητα υπανάπτυξης, σε μια κατάσταση επανεκκίνησης της οικονομίας με κύριους άξονες την ανταγωνιστικότητα, κανόνες που θα ισχύουν για όλους, την υγιή επιχειρηματικότητα και  να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους και ενός  βέβαιου μέλλοντος για εμάς, (παύση) για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις