ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μήπως όχι ;

Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μήπως όχι ;
Newsroom

Newsroom

Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το τι είναι καλό και το τι δεν είναι. Τι θέλω να πω ; Έρωτας με την πρώτη ματιά!!!! Ναι , όταν βλέπεις κάποιον και σου κόβονται τα πόδια και η καρδιά σου χτυπάει πιο δυνατά και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τι να πεις, και αν το πεις νομίζεις ότι είναι λάθος, βλακεία και αμέσως το μετανιώνεις!!! Πως γίνεται αυτό ; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ότι, ότι και να γίνεται, γίνεται για καλό …Και αυτό είναι που μας κρατάει ζωντανούς.

Έρευνα του Florida State University επισημαίνει ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται από λίγα δευτερόλεπτα έως δύο τρία λεπτά για να αποφασίσει αν κάποιος μπορεί να είναι το ιδανικό ταίρι. Με βάση τον χαρακτήρα, το φύλο, την ηλικία και πολλούς άλλους παράγοντες, έχουν γίνει πολυάριθμες έρευνες που διαφοροποιούν τους ανθρώπους ως προς το πώς βιώνουν την αρχή του έρωτα.
Υπάρχουν βέβαια και όσοι αντιστέκονται ή αγνοούν την αρχική αυτή πρόσκληση για τον χορό του έρωτα και χρειάζονται χρόνο για να εμπιστευτούν τη διαίσθησή τους ή να στοιχειοθετήσουν με τη λογική τους ότι τους αγγίζει η παράλογη δύναμη του έρωτα. Πίσω από κάθε αντίσταση μπορεί να κρύβεται μια λογική λίστα αξιολόγησης του άλλου, που συμπληρώνει όλα τα κουτάκια του ιδανικού συντρόφου, αλλά και ένας παράλογος μαγνήτης, που μας κάνει να ερωτευόμαστε το διαφορετικό, το συμπληρωματικό ή απλώς την ίδια όψη της άλλης πλευράς.
Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι γράφει: «Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές». Στο βιβλίο του «Να βλέπεις στον έρωτα» υποστηρίζει ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα « δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μην βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω να ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι, να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου».
Σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα το 38% δεν ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αλλά με τη δεύτερη ή την τρίτη, ενώ άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, υποστηρίζει ότι οι άντρες λαβώνονται πρώτοι από τα «βέλη» του έρωτα. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, το 48% των ανδρών δήλωσε πως έχει ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τη σύντροφό του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ήταν 28%.

Άραγε να είναι έτσι στην πραγματικότητα ή απλά ποτέ δεν θα μάθουμε και δεν θα καταλάβουμε εάν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Όπως και να είναι εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δίνετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να το ζήσει , όχι μια φορά αλλά όσες φορές χρηστεί. Αυτοί που το ένιωσαν λένε ότι είναι ότι πιο ωραίο!!!

Ε.Τ

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις