ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΧορωδιοΓραφίες: Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου για τις Ελληνικές χορωδίες

ΧορωδιοΓραφίες: Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου για τις Ελληνικές χορωδίες
Ελισάβετ Τσάπου

Ελισάβετ Τσάπου

Μια νέα ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου κάνει πρεμιέρα αύριο στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για τη νέα εκπομπή του Γιώργου Διαμαντόπουλου ΧορωδιοΓραφίες, την οποία θα ακούτε κάθε 1η & 3η Παρασκευή του μήνα, στη συχνότητα 90.9 στα Fm, για το Τρίτο πρόγραμμα της Ε.Ρα για τις Ελληνικές χορωδίες.

Στην πρώτη εκπομπή της Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσετε συνομιλία με τον Θεοδόση Αντωνιάδη,  καλλιτεχνικό διευθυντή του 3ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο από 16 έως 20 Νοεμβρίου, τον Νίκο Καρυώτη, υπεύθυνο της οργάνωσης του 3ου Πανελληνίου Σεμιναρίου της ¨Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών¨ που έχει ως θέμα την φωνητική τεχνική και την Διεύθυνση Χορωδίας.

Επίσης ο καλλιτεχνικός  Διευθυντής Νίκος Ευθυμιάδης θα μιλήσει για το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας . Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 4 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο θεσμό για την πόλη και πρότυπο επαρχιακού φεστιβάλ.

Τέλος  στην εκπομπή θα παρουσιαστεί το καινούργιο βιβλίο του συνθέτη Κώστα Μυλωνά με διασκευές από κύκλους τραγουδιών του, σε επεξεργασία για μικτή τετράφωνη Χορωδία.

Κάθε 1η & 3η Παρασκευή του μήνα, 9.00 – 10.00  το βράδυ θα απολαμβάνετε παρουσιάσεις των δράσεων και των δραστηριοτήτων των Ελληνικών χορωδιών ,μέσα από συνεντεύξεις Μαέστρων, Προέδρων, υπευθύνων των χορωδιακών σχημάτων ακόμη και απλών χορωδών.
Στην εκπομπή θα έχετε πλήρη ενημέρωση για την διεξαγωγή των φεστιβάλ, των σεμιναρίων ,των διαγωνισμών ,αφιερώματα, μεγάλες συμπράξεις εξαιρετικές και ξεχωριστές παρουσιάσεις ,έργων και συναυλιών καθώς και όλων των γεγονότων που συμβαίνουν ή θα συμβούν.

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή και μέσω διαδικτύου: http://webradio.ert.gr/trito/, Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-trito.

Την επιμέλεια της εκπομπής έχει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με τον οποίον μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail chorodiografies@ert.gr.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις