ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών! Κοινοποίησε!

Συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών! Κοινοποίησε!

Δώρα Μιχαήλ

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βόλου την Δευτέρα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απευθύνει η Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο λιμάνι της ΑΓΕΤ σήμερα το μεσημέρι τη στιγμή που πλοίο από την Ιταλία ξεφόρτωνε σκουπίδια για να καούν στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας. Το πλοίο με σημαία Μάλτας και χωρητικότητας 3000 τόνων εδώ και μέρες ξεφορτώνει σκουπίδια (RDF) προερχόμενα από τη γειτονική χώρα καθιστώντας τον Βόλο αποτεφρωτήρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι πολίτες του Βόλου θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν και να σταματήσουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Αν συνεχιστεί η καύση σκουπιδιών θα καίγονται σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 3000 τόνοι πλαστικού, χαρτιού και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών παράγοντας διοξίνες και φουράνια, ουσίες άκρως καρκινογόνες, που θα κατακλύσουν την τροφική αλυσίδα της όμορφης περιοχής μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε τα πειραματόζωα μίας μεθόδου που έχει αποδειχθεί ολέθρια σε άλλες χώρες.

Η καύση σκουπιδιών στους κλιβάνους της ΑΓΕΤ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι εν υπνώσει βουλευτές Μαγνησίας θα πρέπει να δράσουν άμεσα.

Ειδικά ο Δήμος Βόλου εδώ και μήνες τηρεί σιγήν ιχθύος διότι πιθανώς το εργοστάσιο που έχει στα σχέδιά του να κατασκευάσει στον ΧΥΤΑ του Βόλου θα προμηθεύει και αυτό με σκουπίδια (SRF) την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες έχουν ζητήσει εγγράφως και προφορικώς ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφραστεί ο Δήμος Βόλου στο θέμα της καύσης σκουπιδιών. Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει αποκριθεί στο αίτημα.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου τη Δευτέρα 26-2-2018 στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο για να αναγκαστεί η Δημοτική Αρχή να ορίσει ειδική συνεδρίαση και να πάρει θέση για το θέμα της καύσης σκουπιδιών.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις