ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το 2018 αναμένεται αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές-Ποιοι κλάδοι θα ευνοηθούν

Το 2018 αναμένεται αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές-Ποιοι κλάδοι θα ευνοηθούν

Δώρα Μιχαήλ

Αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές προβλέπει για το 2018 Euler Hermes, παγκόσμιος ηγέτης στην Ασφάλιση Πιστώσεων.
Ο κινητήρας των εξαγωγών ανεβάζει στροφές χάρη στη δυναμική των χωρών προορισμού, ειδικά στην Ευρώπη, σημειώνει ο κ. Νικόλας Μπαδήμας, προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Euler Hermes Hellas και προσθέτει:

«Το 2018 αναμένεται μία πρόσθετη αύξηση στις Ελληνικές εξαγωγές κοντά στα 3,4 δισ. ευρώ, από την Ιταλία, τη Γερμανία καθοδηγούμενη και την Τουρκία. Οι κλάδοι της ενέργειας, της αγρο-διατροφής και των χημικών προϊόντων θα ωφεληθούν περισσότερο».

Παράλληλα, δύο εξαγωγικοί κλάδοι με σημαντικές προοπτικές είναι οι εξής:

1. Αγρο-διατροφικός κλάδος: Αναθεώρηση της στρατηγικής με στόχο να απελευθερωθούν πλήρως οι εξαγωγικές δυνατότητες.

Τα κύρια στοιχεία της αλλαγής στρατηγικής στον κλάδο αυτό περιλαμβάνουν: Ενίσχυση της απόδοσης της γεωργικής παραγωγής, τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, τη μετατόπιση από το μεγάλο όγκο σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, την έμφαση σε επώνυμα προϊόντα και τη στόχευση σε χώρες με μεγάλες προοπτικές (για παράδειγμα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία).

2. Τουρισμός.

Αναμένεται μεγαλύτερη ζήτηση από αξιόπιστες παραδοσιακές αγορές, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία, αλλά και η προσέλκυση γειτονικών χωρών, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία παραμένει σημαντική.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις