ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τι θα κάνουμε φέτος με τις αποδείξεις

Τι θα κάνουμε φέτος με τις αποδείξεις
Ελισάβετ Τσάπου

Ελισάβετ Τσάπου

Ούτε εφέτος οι φορολογούμενοι έχουν τη νομική υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι όπως το 2015 έτσι και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος και θα δηλωθούν στην εφορία το 2017 δεν θα υπάρχει η σχετική υποχρέωση, αφού άλλωστε δεν το προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις αποδείξεις θα γίνει από το 2017 και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το έτος αυτό με βάση τις διατάξεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες θα θέτει ως προϋπόθεση για το αφορολόγητο τη διενέργεια από τον φορολογούμενο συναλλαγών με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα ενός συγκεκριμένου ελάχιστου ποσοστού του εισοδήματός του. Επίσης, αναμένεται ότι θα προβλέπει σειρά άλλων κινήτρων προς τους φορολογουμένους και τους επαγγελματίες για τη μεγαλύτερη χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές τους.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις