ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τετ α τετ σήμερα της ελληνικής αποστολής με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

Τετ α τετ σήμερα της ελληνικής αποστολής με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Ελισάβετ Τσάπου

Ελισάβετ Τσάπου

Τις διαθέσεις του ΔΝΤ εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, θα θελήσει να διαπιστώσει η ελληνική αποστολή κατά την συνάντηση που θα έχει σήμερα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς όπως φαίνεται η πρώτη αξιολόγηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί και επίσημα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Ένα μέρος της συζήτησης, αναμένεται να αναλωθεί και το κρίσιμο θέμα των αλλαγών στην αγορά εργασίας, που είναι το πιο βασικό κεφάλαιο της επόμενης αξιολόγησης και το ΔΝΤ θέλει να μπει στο διάλογο, με ατζέντα που ξεπερνά κατά πολύ την κατ αρχήν συμφωνία που φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Σε ότι αφορά το χρέος, μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ και του κ. Σόιμπλε στην Ουάσιγκτον, είναι ξεκάθαρο πια ότι οι δύο βασικοί δανειστές της Ελλάδας συνεχίζουν να διαφωνούν και για το χρόνο αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αναδιάρθρωση.

Η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί ότι οι συνομιλίες για το χρέος θα ξεκινήσουν μετά και το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης ( και όχι της πρώτης όπως προέβλεπε η συμφωνία της 25ης Μαΐου) ενώ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου κ. Πόλ Τόμσεν είπε ότι η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

Στην παρούσα φάση και σε ότι αφορά την επόμενη μέτρα για την Ελλάδα οι χθεσινοί συνομιλητές του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού παρά τα καλά λόγια (όπως η υποστήριξη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Τζάκ Λιού για το χρέος) υπέδειξαν ως μόνο δρόμο την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις