ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οικογενειακά επιδόματα 2018: Όλες οι αλλαγές και όσα πρέπει να ξέρεις!

Οικογενειακά επιδόματα 2018: Όλες οι αλλαγές και όσα πρέπει να ξέρεις!

Δώρα Μιχαήλ

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Καρέλλας αναφέρθηκε στα οικογενειακά επιδόματα του πρώην ΟΓΑ και εξήγησε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του νέου φορέα, ο οποίος θα αποκτήσει υπόσταση άμεσα, με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου και θα αποδίδονται άμεσα.

Όσον αφορά στην πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων, είπε πως θα καταβληθούν τον ερχόμενο Μάρτιο πιθανότατα και η καταβολή τους θα γίνεται κάθε δύο μήνες.

Σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) τόνισε ότι όσοι είχαν κάνει αίτηση θα και υπάρχει τροποποίηση των στοιχείων τους, θα πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση ακριβώς έναν χρόνο από την ημερομηνία που την είχαν κάνει πέρυσι.

Σημείωσε, ειδικότερα ότι, όσοι έκαναν αίτηση για το ΚΕΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, θα πρέπει να μπουν και να κάνουν εκ νέου αίτηση, από την 1η έως την 28η Φεβρουαρίου, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό τον Μάρτιο.

Ερωτηθείς για το σύστημα στο οποίο γίνονται οι αιτήσεις, διευκρίνισε ότι είναι πάντα ανοιχτό προς τους δικαιούχους που μπορούν να μπουν και να κάνουν τις αλλαγές και την νέα αίτηση, ενώ ο τρόπος υποβολής της αίτησης δεν έχει αλλάξει.

Τέλος, σχετικά με τα προνοιακά είπε πως δεν είναι σίγουρο του πότε θα ξεκινήσει η καταβολή τους, όμως στόχος είναι να έχουν δοθεί όλα τα επιδόματα μέχρι το Μάρτιο.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις