ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων και για μισθωτούς- συνταξιούχους

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων και για μισθωτούς- συνταξιούχους

Δώρα Μιχαήλ

Κοντά στο να λάβει τη συγκατάθεση των θεσμών για να θεσπίσει νέα ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν προς την εφορία μισθωτοί και συνταξιούχοι, βρίσκεται η κυβέρνηση.

Μετά λοιπόν τη ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι θεσμοί είναι έτοιμοι να ανάψουν το πράσινο φως για μία ακόμη ρύθμιση που αυτή τη φορά θα αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους.

Κι αυτό, γιατί από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως πολλοί από τους οφειλέτες της εφορίας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Με βάση τις μέχρι τώρα συνεννοήσεις κυβέρνησης – θεσμών η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να τρέξει, μετά το καλοκαίρι και το τέλος του προγράμματος.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τις εισηγήσεις που υπάρχουν προς το υπουργείο Οικονομικών η νέα αυτή ρύθμιση μπορεί να κινείται και αυτή στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που ισχύει για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη προς την εφορία έως και 50.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως αυτή προβλέπει:

– Διαγραφή του 85% των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

– Ελάχιστο ποσό εκάστης δόσης 50 ευρώ και μέγιστο αριθμό δόσεων 120.

-Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Μέχρι πάντως να ανοίξει η ρύθμιση, οι υπόχρεοι που έχουν χρέη προς την εφορία μπορούν να υπαχθούν μόνο στην «πάγια» ρύθμιση των 12 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 24 δόσεων.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις