ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιχειρηματικός πόλεμος στο Βόλο…

Επιχειρηματικός πόλεμος στο Βόλο…
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Μετά από 3 χρόνια σχεδόν στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ και έχοντας πια μάθει να σκέφτομαι όπως όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας μας, έχοντας αναλύσει λουκέτα αλλά και επεκτάσεις εταιρειών, «μυρίζομαι» πια από μακριά τους λόγους που ανοίγει ένα μαγαζί. Μπορώ πλέον να δω ένα κατάστημα που ενοικιάζεται και να φανταστώ ποιοι θα θελήσουν να το νοικιάσουν και τι μαγαζί θα θελήσουν να το κάνουν.

Ο Βόλος κατά περίεργο τρόπο είναι τυχερός. Η ανεργία μπορεί να καλπάζει, λουκέτα μπορεί να υπάρχουν και μάλιστα πολλά, όμως συνεχίζονται και γίνονται δουλειές.
Δε γίνονται βέβαια πάντα από έναν Βολιώτη, κάτι που θα μας χαροποιούσε πολύ περισσότερο, αλλά η ουσία είναι να δούμε πιο «ανοιχτά» το ζήτημα.
Ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και αυτές θα τις καλύψουν Βολιώτες.

Γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου «επιχειρηματικού πολέμου» στο Βόλο, που προσωπικά μου θυμίζει τον πόλεμο μεταξύ των Μαρινόπουλο και Βασιλόπουλο, που είχα ζήσει από πολύ κοντά κάνοντας επιχειρηματικό ρεπορτάζ στην Αθήνα.
Ο Μαρινόπουλος «έπαιζε» επιθετικά. Δεν προλάβαινε να ανοίξει ένα κατάστημα ο Βασιλόπουλος και θα χτυπούσε στην ίδια περιοχή και ο Μαρινόπουλος.

Δε γνωρίζω κατά πόσο ευθύνεται αυτή η επιθετική πολιτική της εταιρίας του Μαρινόπουλου για τη σημερινή του κατάσταση. Έχω προσωπική άποψη, που δε θα ήταν όμως επαγγελματικό από μέρους μου να την αναφέρω.

Ο νέος πόλεμος στο Βόλο, που εύκολα διακρίνεται από ένα έμπειρο μάτι, είναι αυτός μεταξύ των φούρνων Farine και XΩΡΙΑΤΙΚΟ.

Το ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ «χτυπά» στα ίσα, όπως λέμε στη πιάτσα, τη Farine.
Farine στη Πολυμέρη. Κατάστημα το οποίο πηγαίνει πολύ καλά και μάλιστα πολύ καλύτερα από αυτό που υπολόγιζαν οι ιδιοκτήτες. Λίγα μόλις μετρά από το κατάστημα, ανοίγει XΩΡΙΑΤΙΚΟ.

Πάμε στην Δημητριάδος. Farine ανοίγει Δημητριάδος με Κουμουνδούρου. Στη Δημητριάδος με Ιωλκού έχουμε ήδη εδώ και χρόνια ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ.
Επίθεση, αντεπίθεση.

Το να ανοίγουν νέες επιχειρήσεις είναι ίσως η πιο ευχάριστη είδηση μέσα στη μιζέρια που ζούμε.

Το θέμα όμως δεν είναι να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά να διασφαλιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα ρίσκα, είναι πάντα ρίσκα και εμείς ευχόμαστε σε όλους τους τίμιους επαγγελματίες να πετύχουν, τόσο γι αυτούς όσο και για τους εργαζόμενούς τους.
Προσοχή όμως στην επίθεση. Η επιχειρηματική ιστορία δείχνει πως όποιος απλώνει τα πόδια του χωρίς να είναι σίγουρος αν θα φτάσει το σεντόνι του, πέφτει έξω. Το σεντόνι πάντα πρέπει να φτάνει! Το ρίσκο βρίσκεται έξω από αυτό. Άλλο να μην πετύχεις και άλλο να αποτύχεις!

Καλή επιτυχία σε όλες τις καινούριες επιχειρήσεις και να ευχηθούμε, αν και τα προγνωστικά δεν είναι καλά, με τον ερχομό του νέου έτους να ανοίξουν πολλές ακόμα επιχειρήσεις.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις