ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιχειρηματίας είσαι. Επαγγελματίας είσαι;

Επιχειρηματίας είσαι. Επαγγελματίας είσαι;
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Στην Αθήνα έκανα αποκλειστικά επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Σίγουρα στο Βόλο τα δεδομένα είναι διαφορετικά.Όταν ο εκδότης μου, μου ανακοίνωσε ότι ναι μεν θα με προσλάβει, αλλά θέλει να ενταχθώ στο επιχειρηματικό….κάηκα!

Από μέσα μου σκέφτηκα: Τι είναι αυτό;

Μουδιασμένοι συνάδελφοι και επαγγελματίες παρατηρούν το volonaki. Ευτυχώς οι επαγγελματίες τουλάχιστον έχουν μπει στο νόημα. Σίγουρα δε κάνουμε επιχειρηματικό ρεπορτάζ έτσι ακριβώς όπως πρέπει, ωστόσο κάνουμε μια μικρή προθέρμανση προκειμένου σιγά σιγά να μπούμε στο «βαθύ» επιχειρηματικό, έχοντας δώσει το χρόνο τόσο σ εσάς, όσο και σ εμάς να είμαστε έτοιμοι γι αυτό!

Χαίρομαι που καθημερινά έρχομαι σε επαφή με τους επιχειρηματίες της πόλης μας!

Έχουμε καλούς επιχειρηματίες και γι αυτό είμαι περήφανη!

Ποιά η διαφορά όμως του επιχειρηματία από τον επαγγελματία;

Καμία, θα μου πεις!

Μμμ νομίζω βιάστηκες!

Είναι τεράστια!

Επιχειρηματίες είναι όλοι. Από τον κύριο που πουλά τα κάστανα στην Ερμού, μέχρι τον κύριο που έχει 7 άτομα προσωπικό!

Το ζήτημα είναι πόσοι από αυτούς είναι επαγγελματίες.

Ο επαγγελματίας είναι επιχειρηματίας. Ο κάθε επιχειρηματίας δεν είναι και επαγγελματίας!

Ο καλός επιχειρηματίας είναι επαγγελματίας.

Ο επαγγελματίας (επαναλαμβάνομαι αλλά πως αλλιώς να το πω), είναι αυτός που ξέρει να σέβεται και να εκτιμά τον πελάτη του. Αυτός που δε του πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτός που δεν ενδιαφέρεται πως να τ αρπάξει από τον πελάτη, αλλά πως θα τον ευχαριστήσει ώστε να τον έχει και αύριο πελάτη!

Επαγγελματίας είναι αυτός που δε νοιάζεται για το σημερινό κέρδος, αλλά που χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες του. Σχέσεις μακροχρόνιες.

Επαγγελματίας είναι αυτός που δε θα σε κοροϊδέψει για να σου πουλήσει. Είναι αυτός που θα σου πει την αλήθεια και ας χάσει παροδικά.

Επαγγελματίας είναι αυτός που προσπαθεί συνεχώς να γίνει καλύτερος. Αυτός που ανταγωνίζεται τον εαυτό του και δε βλέπει κάθε άλλον επαγγελματία του είδους του ως εχθρό. Είναι αυτός που δε θα πειράξει ποτέ κανέναν συνάδελφο του και ίσα-ίσα θα το βοηθήσει αν το έχει ανάγκη.

Επαγγελματίας, είναι αυτός ο επιχειρηματίας, που θα καταφέρει με ήθος και συνέπεια ν αντέξει κρίσεις και να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο!

Ο επαγγελματίας είναι πρωτίστως….ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις