ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αθέμιτος ανταγωνισμός από Βολιώτες επιχειρηματίες- Θα πληρωθεί στο ταμείο

Αθέμιτος ανταγωνισμός από Βολιώτες επιχειρηματίες- Θα πληρωθεί στο ταμείο
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Ο κάθε επιχειρηματίας είναι λογικό να κάνει τα καλύτερα για το μαγαζί του.

Πάντα υπάρχει το ηθικό και το νόμιμο κομμάτι, που ουδεμία σχέση έχουν μεταξύ τους.

Το να κάνει ο καθένας τις καλύτερες επιλογές σε καφέ, ποτά, συνοδευτικά, ανακαινίσεις κα. προκειμένουν να δει τους τζίρους του να ανεβαίνουν, είναι και θεμιτό και νόμιμο. Ότι θέλει κάνει κανείς στο μαγαζί του. Έχει αυτό το δικαίωμα.

Δυστυχώς όμως στο Βόλο παρατηρώ πως κάποιοι παίζουν άγρια το παιχνίδι: Ο Θανατός σου η ζωή μου.

Προχωρούν σε κινήσεις και ενέργειες που με γυμνό μάτι χαρακτηρίζονται…αθέμιτος ανταγωνισμός!

Για παράδειγμα, δε μπορείς για να διακοσμήσεις εσύ το μαγαζί σου να χαλάσεις τη διακόσμηση ή τη θέα του άλλου…δεν είναι ηθικό! Όσο νόμιμο και αν μπορεί να κρίνεται.

Δε μπορεί να έχεις χώρο στο μαγαζί σου για 100 άτομα και να βάζεις καρέκλες μέχρι και στο «νταβάνι»…λέμε τώρα…για να χωρούν 200! Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να ζήσουν!

Γενικά στο Βόλο από παλιά είχα αντιληφθεί πως οι επιχειρηματίες έχουν έναν δικό τους παράξενο τρόπο να σκέφτονται. Άνοιγε ένα μαγαζί και το έβλεπαν ως απειλή. Όχι φίλε μου, λάθος. Ανοίγει η αγορά και αυτό σε συμφέρει.

Όπως λοιπόν κάποιοι επιχιερηματίες σκέφτονται λάθος σε αυτό το κομμάτι, λάθος σκέφτονται όταν προχωρούν σε ενέργειες χωρίς να σκέφτονται συναδελφικά.

Διότι καλέ μου, με το να προχωράς μόνος σου, γυρνώντας την πλάτη στους υπόλοιπους το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενώσεις τους υπολοίπους. Ειδικά στη περίπτωση που δεν είσαι και απόλυτα νόμιμος, αυτό δε σε συμφέρει.

Επίσης ο κόσμος αργεί να πιάσει μηνύματα, όμως πιστέψτε με και το λέω από εμπειρία, όποιος ανεβαίνει γρήγορα κατεβαίνει ακόμα πιο γρήγορα. Όταν τα νέα κυκλοφορήσουν στη πιάτσα και ειδικά στους καιρούς που ζούμε, θα πληρώσετε το μη ηθικό σας κομμάτι… στο ταμείο!!!!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις