ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Mεζέν: Πήγε στη πρωτεύουσα και ξετρέλανε τους Αθηναίους! ΔΕΣ!

Mεζέν: Πήγε στη πρωτεύουσα και ξετρέλανε τους Αθηναίους! ΔΕΣ!

Δώρα Μιχαήλ

Πώς μεταμορφώνεται ένα αθηναϊκό μπαρ σε βολιώτικο τσιπουράδικο; Το διήμερο του «Τhe Trap take over by MeΖen» ήταν ένα καλό key study.

Οι Αθηναίοι έπεσαν οικειοθελώς στην… τσιπουροπαγίδα του θεσσαλικού post-τσιπουράδικου «ΜεΖεν» που κατέλαβε για δυο μέρες το «The Trap» κι είχε για δόλωμα θράψαλο κοκορέτσι και σέρτικα συκωτάκια ρέγκας με τσίλι. Ο Γρηγόρης Χέλμης κι ο Ανδρέας Διακοδημήτρης κατέβασαν στην Αθήνα ολόκληρη ομάδα και μαζί της συνταγές, προϊόντα και ωραία διάθεση, φέρνοντας την γευστική πρόταση/φιλοσοφία του «Με Ζεν» ατόφια στην στοά της Όθονος. Το «Τhe Trap» μπήκε στο ρόλο, έβαλε να παίζουν παλιά λαϊκά, έφτιαξε κοκτέιλ με τσίπουρα και ξαφνικά βρεθήκαμε να πίνουμε Negroni με το Αγιονέρι του Τσιλιλή και το Βοτανικό απόσταγμα του Καρδάση ακούγοντας Ξυλούρη.

Το σύστημα ήταν το κλασικό τους: με κάθε μόστρα ή καραφάκι ερχόταν νέα γύρα απρόσμενων γεύσεων. Το line up είχε τσιτσίραβλα και φτέρη τουρσί στο βαζάκι (δικά τους), κοπανιστή Βόλου με καπνιστή φέτα (επίσης δική τους), ντελικάτο σαλάμι από χταπόδι, φινετσάτη πολίτικη τσιροσαλάτα με μυρωδικά, ελαφρά ξυδάτη, κριτσανιστό δέρμα μπακαλιάρου –σαν θαλασσινά τσιπς– με ταραμοσαλάτα, τρυφερό θαλασσινό γύρο από μπακαλιάρο σε πίτα με ντομάτα και κρεμμύδι, θράψαλο κοκορέτσι, λουκάνικο από χταποδάκι με μουστάρδα Dijon, απίθανα καβουράκια, νοστιμότατες σουπιές μαγειρεμένες με λάχανο… Αν τερμάτιζες τα μοντερνο-ρουστικάνικα θαλασσινά, έφτανες μέχρι τα αβγά με το δικό τους καβουρμά και το παστράμι αγριογούρουνο. Στο φινάλε σε περίμενε για μπόνους αλμυρο-πικάντικο σοκολατάκι με τσίπουρο.

Και κέφι και σοβαρότητα κι επαφή με την πραγματικότητα έχει η ομάδα του «ΜεΖεν». Η ιδέα του out of the box τσιπουράδικου που φύτρωσε στο Βόλο, επεκτάθηκε στη Λάρισα, και τώρα λανσάρει και κάποια δικά του προϊόντα (σε συνεργασία με το συνεταιρισμό γυναικών Βιζίτσας, με την αποσταγματοποιία Καρδάση, με το τυροκομείο Καρακάνα κ.α.) είναι ικανή απόδειξη ότι η συνέργεια και η αλληλόδραση μπορούν να φέρουν ωραία πράγματα. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνουν στο επόμενό τους βήμα. Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα θέλει encore.

MEZEN3

MEZEN2

MEZEN

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις