ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένα ακόμα ξεχωριστό μαγαζί από την ομάδα του Μεζέν!

Ένα ακόμα ξεχωριστό μαγαζί από την ομάδα του Μεζέν!

Δώρα Μιχαήλ

Παραδέχομαι τους επιχειρηματίες που μολονότι έχουν ένα μαγαζί το οποίο σε αυτούς τους καιρούς πάει σφαίρα, αυτοί εκεί, να το εξελίξουν όσο τους παίρνει και μπορούν. Ακολουθώντας ευφυώς και τις τάσεις. Ο λόγος για το Barsol στη Νέα Φιλαδέλφεια και την πολύ επιτυχημένη κουμπαριά που έκαναν οι ιδιοκτήτες του, με τον Γρηγόρη Χέλμη και τον Ανδρέα Διακοδημήτρη του περίφημου Μεζέν, η οποία όμως έγινε στο Κουφονήσι. Εκεί, στο Sorokos Bar, ο Χέλμης έπιασε το street food από τα κέρατα και το βούτηξε στην κολυμπήθρα της κυκλαδίτικης κουζίνας. Έτσι, ένα χταπόδι τρύπωσε μέσα σε hot dog, ενώ στο burger η ketchup έγινε από ντοματάκι Σαντορίνης. Μη νομίζετε. Ακόμη κι εγώ που δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν της άγονης γραμμής, δεν ήταν λίγες οι φορές το καλοκαίρι, που με φαντάστηκα σε αυτό το σκηνικό του Soroko, κόντρα στα στερεότυπα που έχω τα τελευταία χρόνια για τις διακοπές, τα οποία όμως τελικά επικράτησαν.

Δεν πίστευα στα μάτια μου με τον κόσμο που συνάντησα στο Barsol. Λίγο μετά τις εννιά το βράδυ που μπαίναμε στο μαγαζί για να δοκιμάσουμε στον πάνω όροφο, τις street food γκουρμεδιές του Χέλμη, γινόταν το αδιαχώρητο. Από όποια άποψη και να το πάρει κανείς, έχει λογική αυτό το σουξέ αλλά όλο το ζουμί είναι στο story του πρώτου ορόφου. Για την ακρίβεια, το μπαρ επεκτάθηκε στο διπλανό χώρο, αποκτώντας ένα ολοκαίνουργιο espresso bar και ένα μικρό, πολύ χαριτωμένο εστιατόριο στο πάνω επίπεδο με ανοιχτή κουζίνα, μια art deco σάλα και αέρα από βολιώτικο Μεζέν, στην street food εκδοχή του. Τον δύσκολο ρόλο του head chef, έχει αναλάβει ο ταλαντούχος, όπως φάνηκε στη συνέχεια, Θοδωρής Καλογερής. Ο Χέλμης, τώρα, δεν μιμήθηκε το επιτυχημένο concept φαγητού στο The Trap, ούτε ξεπατίκωσε τις συνταγές του Μεζέν για να τις κατεβάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έκανε κάτι καινούργιο, πολύ διασκεδαστικό και αρκετά νόστιμο. Είχε οίστρο όταν σχεδίασε το μενού του Barsol και κέφια για ωραίο παιχνίδι.

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η έξυπνη σαλάτα του Καίσαρα που σερβίρεται ως σούπα και μάλιστα πολύ επιτυχημένη ή η noodlenara, η βερσιόν δηλαδή της καρμπονάρα σε ζωμό από μπέικον με νουντλς, αυγό ποσέ και πιπέρι Σετσουάν. Θα την προτιμούσα λίγο τολμηρότερη στην παρμεζάνα της, ούτως ώστε να υποδυθεί πιο πειστικά την κλασσική συνταγή. Οι παπαρδέλες με καραμελωμένο μοσχαρίσιο κότσι και γραβιέρα ήταν βαθιά νόστιμες αλλά και το βασταγερό Black Sheep Burger τους, δεν πήγαινε πίσω: το άψογα ψημένο μπιφτέκι είναι φτιαγμένο με πρόβειο κιμά, οι τηγανητές πατάτες ήταν σκέτη κόλαση, ενώ η μουστάρδα φέτας συμπλήρωνε το παζλ της ελληνικότητας με την οποία ντύνουν αυτό το πιάτο. Στο σερί των πολύ γουστόζικων επιδορπίων, το τιραμισού με την κρέμα του ελληνικού καφέ, απλώς δεν παιζόταν.

Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102529300

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις