ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτον θα βρεις στο Αρχοντικό Κανταρτζή, με βιογραφικό που ζαλίζει! ΔΕΣ!

Αυτον θα βρεις στο Αρχοντικό Κανταρτζή, με βιογραφικό που ζαλίζει! ΔΕΣ!

Δώρα Μιχαήλ

Το Αρχοντικό Κανταρτζή είναι γνωστό πως λειτουργεί ως κατάλυμα τουριστών στη Πορταριά Πηλίου. Δεν είναι τόσο γνωστή ούτε η ιστορία του, ούτε βέβαια το σημαντικό γεγονός πως το 1988 χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πριν σας πω δύο λόγια για τη ιστορία του, θέλω να σας γνωρίσω τον νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης που έχει βάλει στόχο, από τότε που το νοίκιασε, να το απογειώσει και ήδη τα πηγαίνει περίφημα και πως θα γινόταν άλλωστε όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο με βιογραφικό που….ζαλίζει!

Πρόκειται για τον Ανδριανό Δαγρές, 33 χρόνων, με καταγωγή από τη Νότια Ιταλία, απόφοιτο της Σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, και του Abertay University, όπου σπούδαζε διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο Ανδριανός έχει 17 χρόνια προϋπηρεσία σε γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία και όχι μόνο!
(Αldemar hotels, Μitsis hotels, Hilton Edinburgh ,Rufflets country house, The old course hotel κα).

Το ξενοδοχείο έχει πελατολόγιο απ όλη την Ευρώπη ενώ ενδεικτικό των υπηρεσιών του και της φιλοξενίας που χαρίζει είναι το γεγονός πως στο booking έχει βαθμολογία 9,6 !!!!!!

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα γίνεται ένας χαμός όχι μόνο για το ποιός θα μείνει εκεί και για το αν θα βρει διαθέσιμο δωμάτιο, αλλά και για το ποιος θα κάνει εκεί τη δεξίωση του γάμου του!

Νομίζω πρέπει να σας κάνω αναλυτικά ρεπορτάζ τόσο για τη διαμονή, όσο και για τις γαμήλιες δεξιώσεις ώστε να καταλάβετε το λόγο!!!

Φανταστείτε ότι για το 2017 οι ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμες είναι ελάχιστες.

Αν τώρα ενδιαφέρεστε, ρωτήστε και ποιός ξέρεις, ίσως είστε τυχεροί: 24280 99388!!!!

Θα επανέλθω!

Λίγα λόγια για την ιστορία του Αρχοντικού, σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο διαδίκτυο, υποσχόμαστε πως θ ακολουθήσει ενδελεχότερη έρευνα και ρεπορτάζ από εμάς τους ίδιους σύντομα:

Όμοια με πολλούς άλλους Πηλιορείτες του 19ου αιώνα, ο Πορταρίτης Κανταρτζής αποφάσισε να φύγει στην Αίγυπτο για να αποφύγει τον τουρκικό ζυγό. Εκεί ο Κανταρτζής ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο βαμβακιού το οποίο έφερε πλούτο στην οικογένεια αλλά και την επιθυμία να γυρίσει στην πατρίδα.
Όπως ήταν συνηθισμένο τα χρόνια εκείνα για τους πλούσιους Πηλιορείτες, έτσι και η οικογένεια Κανταρτζή αποφάσισε να χτίσει ένα αρχοντικό, ένα πυργόσπιτο που θα διέφερε από τα υπόλοιπα σπίτια.
Για το σκοπό αυτό ένας Ιταλός αρχιτέκτονας ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη της ανοικοδόμησης του αρχοντικού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουνίου 1859. Το αρχοντικό κατοικούνταν μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα όταν ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας πέθανε άκληρος. Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τριάντα χρόνια προτού οι τεράστιες σιδερένιες πόρτες του ανοίξουν ξανά. Mια βολιώτικη οικογένεια το αγόρασε το 1978 και άρχισε την ανακαίνιση του που ολοκληρώθηκε το 1984 δίνοντας στο αρχοντικό το πρότερο μεγαλείο του.Να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του Αρχοντικού Κανταρτζή τα τελευταία 15 χρόνια περίπου είναι ο Τσάρκας Γεώργιος, ο οποίος είναι αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ανακαίνηση του κτηρίου δίνοντάς του τη σημερινή μορφή του.
Σήμερα λειτουργεί σαν παραδοσιακό κατάλυμα και οι πύλες του είναι ανοικτές σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την μοναδική του ατμόσφαιρα και ομορφιά.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις