ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Επιχειρηματίας του Βόλου: H ΑΕΠΙ σου πιάνει τον κ@@@ και δε παίρνεις χαμπάρι!

Επιχειρηματίας του Βόλου: H ΑΕΠΙ σου πιάνει τον κ@@@ και δε παίρνεις χαμπάρι!
Δώρα Μιχαήλ

Δώρα Μιχαήλ

Επιχειρηματίας του Βόλου, μας έστειλε το παρακάτω αγανακτισμένο email, το οποίο το δημοσιεύουμε στο μέτρο που μπορούμε, όπως ακριβώς έφτασε σ εμάς. Για ευνόητους λόγους χαρακτηρισμοί υβριστική δε μεταφέρονται αυτούσιοι.

«Volonaki,ασχολήσου λίγο με ένα θέμα που μας καίει. Έχουμε κάνει νταβαζτή την ΑΕΠΙ, συνέταιρος το κράτος στο μαγαζί μου, συνέταιρος και η ΑΕΠΙ. ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Oι άνθρωποι είναι κ@@@@ Σου στέλνω ένα κείμενο που διάβασα το πρωί και με αντιπροσωπεύει πλήρως, όπως φαντάζομαι και όλους τους επαγγελματίες συναδέλφους μου»

Το κείμενο:

«Συνειδητοποιείτε ότι όλοι πληρώνουμε ΑΕΠΙ για κάθε τι που αγοράζουμε;
Καφέ να πα να πιείς, ένα τσίπρο, μια λεμονάδα τελοσπάντων, να ψωνίσεις από supermarket, όλα μετακυλίουν στον πελάτη το κόστος της ΑΕΠΙ. Βρακιά σου πουλάει ο άλλος & αν έχει μουσική στο μαγαζί του πληρώνει(ς) ΑΕΠΙ.

Ως NovaFM πήγαμε εμείς και τους βρήκαμε, το 2010, τους πληρώσαμε 3200Ε προκαταβολή και για επόμενα έτη, έχοντας πάρει δάνειο για την αρχή της νέας επιχείρησης (τότε έδιναν ακόμη δάνεια).

Έκτοτε περιμέναμε (και περιμένουμε ακόμη) να μας γνωστοποιήσουν τις απαιτήσεις τους ώστε να προσφύγουμε στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για καθορισμό «Εύλογης αμοιβής».

Δεν το έκαναν ποτέ.

Παντελόνιασαν τα φράγκα και εξέδωσαν (το 2010) τιμολόγια για το…1999, το 2000, το 2001, στ’ όνομα του σημερινού ιδιοκτήτου (τότε ήταν 11 ετών).

Στην συνέχεια μας έκαναν μήνυση για ΚΛΟΠΗ πνευματικής ιδιοκτησίας, με την εξής διατύπωση για εμάς (μεταξύ άλλων):

«αρνούμενοι μέχρι σήμερα να συμμορφωθούν με την ισχύουσα Νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, προσκλήσεις και ειδοποιήσεις μας με γνώση και με δόλο»

********************
Η ΑΕΠΙ σου πιάνει τον κ^λο & δεν παίρνεις χαμπάρι!Μας προέκυψε & η GEA, η ΜΚΟ της Γαλάνη – άλλο νταβατζηλίκι με αυθαίρετα ποσά από κει. «Συγγενικά δικαιώματα».
Μάθαν ότι γ@μιόμαστε, πλακώσανε & οι γύφτοι.

Κανείς δεν αρνήθηκε να πληρώσει εύλογο ποσό για τα πνευματικά – άντε και τα συγγενικά – δικαιώματα. ΕΥΛΟΓΟ όμως. Όχι αυθαιρέτως να κόβουν κοστούμια όσο γουστάρουν. Στο φινάλε, ο νόμος λέει το 2%, όχι και τα βρακιά μας.

Οι μεθοδεύσεις της ΑΕΠΙ θυμίζουν Κόζα Νόστρα, εκβιάζουν με εξοντωτικές ποινές για αυτεπάγγελτη δίωξη για ΚΛΟΠΗ, και ενώ ο νόμος προβλέπει το 2% επί των ακαθαρίστων (!) αυτοί απαιτούν αυθαιρέτως όσα γουστάρουν (1000Ε minimum τον χρόνο από τα ραδιόφωνα, π.χ.)) και τα δικαστήρια τους δικαιώνουν.

Η εξαγορά ποινής λόγω ΑΕΠΙ είναι ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ από εξαγορά ποινής για ανθρωποκτονία. Το καταλαβαίνεις;

Ο κόσμος δεν ξέρει & δεν συνειδητοποιεί το τεράστιο σκάνδαλο. Πρόκειται για την μοναδική περίπτωση Ανώνυμης Εταιρείας με την οποία η όποια -αστική- διαφορά ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.

Δεν εκδίδουν ως όφειλαν τιμολόγια επί πιστώσει, δεν κάνουν αγωγές, στο φινάλε, στα αστικά δικαστήρια, αλλά κάνουν μηνύσεις και εκβιάζουν απαιτώντας αυθαίρετα ποσά. Λυμαίνονται τους επιχειρηματίες συστηματικά & αδιακρίτως. (όσους προλαβαίνουν). Απλώς πηγαίνουν και εισπράττουν προστασία. Αν δεν τους πληρώσει όσα του ζητάνε, τον στέλνουν σιδηροδέσμιο, του κλείνουν το μαγαζί και τον πάνε και μέσα.

Τα ξέρεις όλ’ αυτά; Εϊναι καθημερινότητες! Δεν τά ‘χεις ξανακούσει; Πού νομίζεις ότι ζεις;

Συνειδητοποιούν – οι ΣΥΡΙΖαίοι, φερ’ ειπείν, που διεκδικούν και εξουσία, ή όποιοι άλλοι πολυπράγμονες βουλευτές και στελέχη παρατάξεων – ότι αν φροντίσουν να διευθετήσουν αυτή την άνευ προηγουμένου αυθαιρεσία θα πάρουν σκούπα όλες τις ψήφους όλων των επιχειρηματιών εστίασης & διασκέδασης τουλάχιστον; Των ραδιοφωνικών σταθμών; Του κάθε πικραμένου;
Δεν υπάρχει επιχειρηματίας – ιδίως εστίασης κλπ – που να μην χρυσοπληρώνει προστασία στην ΑΕΠΙ.
Τα ραδιόφωνα, τα ξεσκίζουν. Τους μαγαζάτορες τους παίρνουν αυτόφωρο.

Εδώ, είχαν το απύθμενο θράσος να απαιτήσουν – με σκαιό τρόπο – δικαιώματα απ’ το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Ευμέλεια».
Από τα έξοδά του! (Μιας και δεν έχει έσοδα).

Σε μιαν άλλη περίπτωση ζητούσαν δικαιώματα από παραδοσιακά Ποντιακά τραγούδια!
http://www.novafm106.gr/component/content/article/28-general/378-aepi-pushing-protection.html
Τις προάλλες συνέλαβαν την Ιωάννα. Απροειδοποίητα. Η ΑΕΠΙ δεν πήρε τηλέφωνο να ξητήσει «Χρεωστούμενα» (προστασία). Διέταξε την Αστυνομία και πήραν την κοπέλα αυτόφωρο! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, βέβαια! Αυτή την δουλειά κάνουν εδώ και χρόνια. Λυμαίνονται την αγορά!»

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις