ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άγγελος Αγραφιώτης: Το νέο στοίχημα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα!

Άγγελος Αγραφιώτης: Το νέο στοίχημα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα!

Δώρα Μιχαήλ

Του Άγγελου Αγραφιώτη,
Μέλους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Πριν από έναν μήνα, ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας ενιαίας προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης. Μιας παράταξης που θα συνενώνει διάφορες ομάδες, τάσεις και δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και του φιλελευθερισμού, σε μία κοινή πορεία.

Οι 212.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πολιτικού μας χώρου, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Μπροστά στην αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι προοδευτικοί πολίτες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και ζητούν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα εκπροσωπεί τον προοδευτικό και Δημοκρατικό κόσμο. Και αυτό αποτυπώνεται πλέον καθημερινά στις δημοσκοπήσεις!

Η εκλογή επικεφαλής του νέου αυτού φορέα, ήταν μόνο η πρώτη φάση του οδικού μας χάρτη για την επίτευξη του τελικού σκοπού.
Σκοπός μας προφανώς δεν είναι η κατάληψη της εξουσίας, οι θέσεις και τα οφίτσια. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι ένας. Η δημιουργία ενός ισχυρού τρίτου πόλου και η αναγέννηση της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Είναι ένας στόχος που απαιτεί έντονη προσπάθεια, αλλά και τιμιότητα και υπευθυνότητα. Ένας στόχος που μας επιβάλλει να προχωρήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί, με αυτόνομη πορεία, δημοκρατική και ανοιχτή στον λαό λειτουργία και με προγραμματικό λόγο που θα κοιτάζει ξεκάθαρα στο μέλλον και θα βάζει τα θεμέλια για μια νέα ισχυρή Ελλάδα, που θα τη σέβονται όλοι!.
Την Ελλάδα μετά τα μνημόνια. Την Ελλάδα μακριά από την χρεοκοπία. Την Ελλάδα της ανάπτυξης. Την Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το Ιδρυτικό συνέδριο είναι μπροστά μας. Κι εκεί θα παιχτεί το μεγάλο στοίχημα της δημοκρατικής παράταξης. Δεν είναι άλλο από την διατύπωση ενός μεταμνημονιακού λόγου σε συνδυασμό με πειστικά επιχειρήματα και σχέδιο. Ένα σχέδιο για το αύριο, που το ΠΑΣΟΚ το έχει εκπονήσει εδώ και καιρό και το έχει παρουσιάσει ως, Σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ!

Ο νέος φορέας οφείλει να ξεπεράσει την μεγάλη ασθένεια του λαϊκισμού, που έπληξε την χώρα τα τελευταία χρόνια και θόλωσε τις συνειδήσεις των πολιτών. Οφείλει να θέσει τις βάσεις για την ηγεμονία της Κεντροαριστεράς, κόντρα στις συντηρητικές προτάσεις της Ν.Δ και τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Βρισκόμαστε ξεκάθαρα πια, μπροστά σε μία νέα μεγάλη αλλαγή. Οι συνθήκες, αλλάζουν συνεχώς και εμείς νέοι άνθρωποι της καθημερινότητας, επωμιζόμαστε την ευθύνη να φέρουμε το πραγματικά νέο στην πολιτική ζωή του τόπου, σπάζοντας ταυτόχρονα το κακέκτυπο του δικομματισμού και να ανοίξουμε νέους δρόμους για μία ισχυρή Ελλάδα.
Μιλάμε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους απευθύνουμε ένα κάλεσμα συμμετοχής σε μία νέα «μεταπολίτευση», με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με σχέδιο και με γνώση.

Αυτή τη φορά, το στοίχημα, θα το κερδίσουμε όλοι μαζί!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις