ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Tι θα γίνει τελικά με τα καταστήματα Καλογήρου; Όλη η αλήθεια…

Tι θα γίνει τελικά με τα καταστήματα Καλογήρου; Όλη η αλήθεια…

Δώρα Μιχαήλ

Απομείωση του δανεισμού μέσα από τη μεταβίβαση των ακινήτων της εταιρείας στις τράπεζες, αλλά και μέσω διαγραφής χρεών αναμένεται να περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της “Φ & Κ Λεμονής” (Καλογήρου), στην οποία βασικός μέτοχος θα καταστεί ο επιχειρηματίας κ. Σάμι Φάις, με πλούσια δραστηριότητα στο λιανεμπόριο.

Πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση δεν αποκλείουν μάλιστα να υπογραφεί μες στην εβδομάδα αυτή προκαταρκτική, μη δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς όρους του σχεδίου ανάμεσα στην “Φ & Κ Λεμονής”, τις τράπεζες και τον κ. Φάις.

Ειδικότερα, η συμφωνία, βάσει των τελευταίων πληροφοριών, θα προβλέπει τα εξής:

-Στο νέο μετοχικό σχήμα θα εξακολουθήσει να συμμετέχει η οικογένεια Λεμονή με ποσοστό 15% έως 20%.

-Στο νέο μετοχικό σχήμα πιθανή συμμετοχή θα έχουν και κάποιοι εκ των μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα με τις πληροφορίες να θέλουν να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή ο κ. Κ. Λαμπρόπουλος.

-Όλα τα ακίνητα της επιχείρησης θα μεταβιβασθούν στις τράπεζες.

-Η απομείωση του δανεισμού που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω της μεταβίβασης των ακινήτων, αλλά και μέσω διαγραφής χρεών. Με βάση τον ισολογισμό του 2015 η αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 24,22 εκατ. ευρώ.

-Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ θα αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει και τους εργαζόμενους.

Ο τζίρος σε ενοποιημένο επίπεδο είχε διαμορφωθεί το 2015 σε 55,28 εκατ. ευρώ και οι καθαρές ζημιές σε 10 εκατ. ευρώ. Συνολικά οι υποχρεώσεις στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε 90,8 εκατ. ευρώ. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν περί τα 32 καταστήματα από 40 στο τέλος του 2015. Ο όμιλος διαθέτει θυγατρική κατά 90% στην Κύπρο με 14 υποκαταστήματα. Ο αριθμός των εργαζομένων στο τέλος του 2015 ήταν 529 άτομα.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις