ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις γιορτές;

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις γιορτές;

Δώρα Μιχαήλ

Σχετικά με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενημέρωνει με εγκύκλιό της η ΕΣΕΕ τις ομοσπονδίες μέλη της και τους εμπορικούς συλλόγους.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
Τα καταστήματα κατά τις φετινές γιορτές θα λειτουργήσουν κατά τις δύο Κυριακές προ των Χριστουγέννων, στις 17 και 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου, τελευταία Κυριακή του χρόνου.
Το ωράριο για τις Κυριακές αυτές καθορίζεται από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του ν. 2224/1994.
Η απασχόληση των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν κατά τα ανωτέρω, επιτρέπεται και αμείβεται σύμφωνα με τις κοινές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η φετινή εορταστική περίοδος ξεκινά υπό ‘κανονικές’ συνθήκες και αισιόδοξο κλίμα, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσει θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά.
» Στόχος μας είναι καλές και συμφέρουσες αγορές για τους καταναλωτές και αυξημένη κίνηση για τις εμπορικές επιχειρήσεις μας. Ελπίζουμε η αγορά να «ζεσταθεί» τα Χριστούγεννα για τα καλά και να καταφέρει να μειώσει τις απώλειες τζίρου που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
» Εύχομαι σε εμπόρους και καταναλωτές καλές δουλειές, καλές αγορές, καλά Χριστούγεννα και μια διαφορετική, καλύτερη, νέα χρονιά!».

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις