ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μεγάλη επιτυχία! Ποιό γάλα μας επεκτείνεται με franchise;

Μεγάλη επιτυχία! Ποιό γάλα μας επεκτείνεται με franchise;

Δώρα Μιχαήλ

Έχοντας αναγνωριστεί ως πρότυπος Συνεταιρισμός στην Ελλάδα, για την καινοτομία του στη μέθοδο διάθεσης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ο ΘΕΣγάλα βρίσκεται πλέον στη φάση υλοποίησης του νέου επιχειρηματικού του πλάνου, για την προώθηση του εμπορικού σήματος ‘ΘΕΣγάλα’ μέσω συνεργασιών με τη μέθοδο franchise.

Η δεύτερη φάση ανάπτυξης του ΘΕΣγάλα αφορά, τόσο στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου του στην Αθήνα με 30 νέα καταστήματα, όσο και στην προοδευτική εξέλιξη των υφιστάμενων καταστημάτων αυτόματων πωλητών σε συνεταιριστικά καταστήματα- παντοπωλεία, μέσα από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί συνεταιριστικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών.

Η εύρεση συνεργατών μέσω της μεθόδου franchise ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζεται στην Αθήνα, παράλληλα με τη μετατροπή των καταστημάτων Αυτόματων Πωλητών σε Συνεταιριστικές Γωνιές ελληνικών προϊόντων «ΘΕΣγάλα συν». Μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί σε συνεργάτες/franchisee 15 καταστήματα στις δύο πόλεις και άλλα 7 ετοιμάζονται κατασκευαστικά για άμεση παραχώρηση.

Οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για να επενδύσουν σε ένα κατάστημα ΘΕΣγάλα έχουν ξεπεράσει τις 600 για τις δύο πόλεις, τόσο για τα υπάρχοντα καταστήματα όσο και για περιοχές της Αττικής που δεν έχουν σήμερα κατάστημα ΘΕΣγάλα.

Μέση τιμή πώλησης για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν μείνει διαθέσιμα λίγα ακόμη καταστήματα, είναι στις 95.000 ευρώ ενώ για την Αθήνα κυμαίνεται περίπου στις 120.000 ευρώ. Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις πωλήσεις του καταστήματος, το σημείο εγκατάστασης και το μέγεθος του καταστήματος.

Ταυτόχρονα με τη μετατροπή των καταστημάτων της Αθήνας σε Συνεταιριστικές γωνιές, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει και η υπηρεσία διανομής κατ οίκον “Το θες σπίτι σου” όπου όλα τα προϊόντα των Συνεταιριστικών Γωνιών με ένα τηλέφωνο στο 18140 ή στο σταθερό 211 18 20 856 ή με ένα κλικ στο νέο ΘΕΣγάλα eshop παραδίδονται αυθημερόν. Με την απόκτηση του καταστήματος μέσω franchise, οι νέοι συνεργάτες αποκτούν και το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής (μέσω της υπηρεσίας ‘Το θες σπίτι σου’) για την περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.

Η υπηρεσία διανομής κατ’ οίκον λειτουργεί ήδη αρκετούς μήνες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς καθημερινά αρκετοί καταναλωτές αξιοποιούν την υπηρεσία για να έχουν αυθημερόν στο σπίτι τους προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Από τα χέρια των ανθρώπων που φροντίζουν τη γη με μεράκι, απευθείας στο καλάθι της νοικοκυράς
Στα νέα καταστήματα “ΘΕΣγάλα συν” φιλοξενούνται μέχρι στιγμής 130 κωδικοί και περιλαμβάνουν προϊόντα όπως Γαλακτοκομικά, Αλλαντικά, Όσπρια, Ρύζι, Άλευρα, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Σαλάτες – Αλοιφές, Ελαιόλαδο, Μαρμελάδες – Σάλτσες, Προϊόντα Αρτοποιείου, Πίτες χειροποίητες, νηστήσιμα προϊόντα, ενώ το κωδικολόγιο διευρύνεται συνεχώς με στόχο έως το καλοκαίρι να υπάρχουν στις Συνεταιριστικές Γωνιές 160 κωδικοί προϊόντων.

Τα «ΘΕΣγάλα συν» έρχονται να πλαισιώσουν σε πρώτη φάση τα υφιστάμενα σημεία πώλησης των αυτόματων πωλητών, δημιουργώντας παντοπωλεία, από όπου θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται Ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών και άλλων Συνεταιρισμών σε τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και με την σφραγίδα εγγύησης ποιότητας του ΘΕΣγάλα.

Τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα στα καταστήματα, θα διατίθενται αποκλειστικά από τον Συνεταιρισμό, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Αξιοποίηση του αναγνωρισμένου δικτύου ΘΕΣγάλα: Ευκαιρία επένδυσης.
Με 63 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, το δίκτυο του ΘΕΣγάλα βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, επενδύοντας στις αξίες αλλά και την καινοτομία που εισήγαμε ο Συνεταιρισμός το 2013, για να φτάσει μέσα σε 5 χρόνια να μετατρέψει τις ‘Γαλακτοκομικές Γωνιές’ 24ωρης λειτουργίας σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης διευρυμένου κωδικολογίου τα ‘ΘΕΣγάλα συν’.

Με αναγνωρισμένο το δίκτυο του ΘΕΣγάλα, οι νέοι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν μια σημαντική ευκαιρία επένδυσης, καθώς το μοντέλο franchise ικανοποιεί τα εξής:

• Την παραχώρηση επιχείρησης που βρίσκεται σε λειτουργία με σήμα αναγνωρισμένο και επιλεγμένο από το τοπικό καταναλωτικό κοινό.
• Την εξασφαλισμένη επισκεψιμότητα και την ύπαρξη ενεργού πελατολογίου, τα οποία οφείλονται στην προϋπάρχουσα λειτουργία του καταστήματος ΘΕΣγάλα με τη μορφή των Αυτόματων Πωλητών.
• Τη δημιουργία νέου καταστήματος σε περιοχή που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κατάστημα ΘΕΣγάλα, με εξασφάλιση της αποκλειστικότητας για τον Δήμο.
• Την διαφοροποιημένη και ασφαλή διαδικασία διανομής και διάθεσης προϊόντος και εξυπηρέτησης καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
• Τις κεντροποιημένες διαδικασίες ελέγχου και συντονισμού της λειτουργίας των καταστημάτων και λογιστικής παρακολούθησης αυτών για την εξασφάλιση της ενιαίας πολιτικής και την αποφυγή παρεκκλίσεων σε όλο το δίκτυο franchise.
• Το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής (μέσω της υπηρεσίας ‘Το θες σπίτι σου’) για την περιοχή που βρίσκεται το κατάστημα.

Μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία επιλογής νέων συνεργατών, περιηγούμενος στην ιστοσελίδα του ΘΕΣγάλα : http://www.thesgala.gr/franchise.html

Λίγα λόγια για τον ΘΕΣγάλα
Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται το επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα ο Συνεταιρισμός διαθέτει μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

θεσ

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις