ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και πάλι μπροστά! Φυτεύει «σπόρους ανάπτυξης»!

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και πάλι μπροστά! Φυτεύει «σπόρους ανάπτυξης»!

Δώρα Μιχαήλ

Για τέταρτη χρονιά υλοποιούνται εξειδικευμένα σεμινάρια για τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της εταιρίας!

Σχεδόν 120 παραγωγοί συμμετείχαν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, σε Θεσσαλονίκη και Φάρσαλα. Τα ολοήμερα σεμινάρια προσέφεραν στους συμμετέχοντες παραγωγούς τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, από το 2014 έχει διεξάγει συνολικά εννέα σεμινάρια επιμόρφωσης παραγωγών τόσο στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Σχολής στη Θεσσαλονίκη , όσο και σε άλλες περιοχές όπως ο Βόλος, η Λιβαδειά και η Ξάνθη. Τα σεμινάρια παρακολουθούν παραγωγοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσω του οποίου η εταιρία εξασφαλίζει το 100% της ποσότητας κριθαριού που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων της. Στις εν λόγω εκπαιδεύσεις έχουν συμμετάσχει συνολικά περίπου 400 παραγωγοί μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε ο κος. Ζωούλλης Μηνά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Πάγιος στόχος μας είναι να προσθέτουμε αξία στους συνεργάτες μας, ενισχύοντας την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους συνολικά. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, μαζί με στρατηγικές συνεργασίες προσφέρουμε πρόσβαση σε τεχνογνωσία και νέες τεχνικές κυρίως στον αγρο-διατροφικό και τον τουριστικό τομέα. Σε αυτό το πλάνο εντάσσονται τα σεμινάρια με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, που υλοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά.»

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης αγροτών υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «Seeds for Growth» που ως στόχο έχει τη δημιουργία 5000 ευκαιριών ανάπτυξης στον αγρο-διατροφικό, τον τουριστικό και τον επισιτιστικό τομέα. Η έμφαση του προγράμματος δίνεται στην υποστήριξη παραγωγών και νέων επιχειρηματιών, αλλά και την εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών σε συνεργασία με πανεπιστήμια, κοινωνικούς εταίρους και φορείς της αγοράς.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις