ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένα δικό μας Αρχοντικό που αξίζει να γνωρίσεις! Θα μαγευτείς!

Ένα δικό μας Αρχοντικό που αξίζει να γνωρίσεις! Θα μαγευτείς!

Δώρα Μιχαήλ

Το Αρχοντικό Μυτιληναίου – Σκρετάϊον, βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο Νεοχώρι. Μόλις λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού, ο επισκέπτης μπορεί να το εντοπίσει εύκολα ακολουθώντας το παραδοσιακό πέτρινο καλντερίμι με κατεύθυνση το βουνό. Πίσω από το κτίριο βρίσκεται ο περιφερειακός δρόμος του χωριού από όπου υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο και άπλετος δημόσιος και ιδιωτικός χώρος για στάθμευση. Η θέα από το Αρχοντικό μαγεύει το μάτι και αιχμαλωτίζει τον νου, καθώς κοιτάζει επιβλητικά προς τον Παγασητικό Κόλπο. Η θέση του, δίνει την δυνατότητα στους καλεσμένους μας να απολαύσουν τον ήλιο καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας. Από την ώρα της απαλής ανατολής μέχρι την ώρα της ρομαντικής δύσης του ηλίου.

Το Αρχοντικό στην πορεία της ύπαρξης του αναπαλαιώθηκε 2 φορές. Την δεκαετία του 50 πήρε την τελική του μορφή, έχοντας έντονα στοιχεία μοναστηριακού τύπου αρχιτεκτονικής. Οι εργασίες αναπαλαίωσης, παλαιώτερες και τωρινές, έγιναν με σεβασμό και αγαπή προς όλους τους χώρους για να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, διατηρώντας το παραδοσιακό χαρακτήρα και προσθέτωντας αρμονικές ελαφριές πινελιές μοντέρνου σχεδιασμού. Η πέτρα και το ξύλο της καστανιάς κυριαρχούν στο κτίριο καθώς φροντίσαμε να τα διατηρήσουμε.

Το κτίριο χωρίζεται σε τρία κομμάτια, τα οποία ενώνονται με εσωτερική ξύλινη σκάλα. Στο ημι-υπόγειο, στο ισόγειο και στον όροφο. Στο ημι-υπόγειο έχουμε διαμορφώσει όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων μας. Έχοντας ως φιλοσοφία την αγάπη μας για το περιβάλλον και την μείωση των ρύπων, σε αυτόν τον χώρο δημιουργήσαμε τριπλό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης (λέβητας στερεών καυσίμων, ηλιακοί συλλέκτες και αντλία θερμότητας).

Στο ισόγειο έχουμε τον χώρο υποδοχής, καθιστικό με μεγάλο παραδοσιακό πέτρινο τζάκι , την αίθουσα εστίασης, χώρο αναψυχής και δύο δίκλινα δωμάτια με τα δικά τους μπάνια. Στον όροφο υπάρχουν πέντε δωμάτια με τα μπάνια τους, εσωτερική βεράντα με απεριόριστη θέα προς τον Παγασητικό Κόλπο, την οποία την κλείνουμε με τζαμαρία κατά την διάρκεια του χειμώνα και την βιβλιοθήκη μας, μια ευρύχωρη ευήλια σάλα στην οποία κυριαρχεί το ξύλο, με μεγάλο πετρόχτιστο τζάκι, ιδανικός χώρος για διάβασμα, εργασία και συζήτηση ειδικά τον χειμώνα δίπλα στην φωτιά.

Ο κήπος του Αρχοντικού χωρίζεται σε τρία πέτρινα επίπεδα με μεγάλα παρτέρια. Τα τρία επίπεδα ενώνονται με χτιστές πέτρινες σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια.

Το πρώτο επίπεδο είναι μια πέτρινη πλατεία με ξύλινη πέργκολα για σκίαση, ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Οι επισκέπτες μας εδώ μπορούν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης αφήνοντας το μάτι τους να περιπλανηθεί στον συνδυασμό της πέτρας, του πράσινου, το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Στο δεύτερο επίπεδο κάποιος μπορεί να περπατήσει ανάμεσα από τα παρτέρια και να απολαύσει τα αρώματα των τριανταφυλλιών και των βοτάνων. Στο τρίτο επίπεδο έχουμε κατασκευάσει πισίνα (διαστάσεων 4,50*11,00).

Η πισίνα μας είναι και αυτή προσεκτικά επιλεγμένη και σχεδιασμένη, με πιστοποίηση και βραβεία οικολογικού χαρακτήρα. Προσθέσαμε προηγμένο σύστημα φίλτρανσης και απολύμανσης του νερού με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης άλατος, εξασφαλίζοντας υγιεινό κρυστάλλινο νερό, με απαλή ευχάριστη υφή στο σώμα χωρίς να ερεθίζει το δέρμα ή και τα μάτια. Και στα τρία επίπεδα του κήπου, οι καλεσμένοι μας μπορούν να απολαύσουν τα αρώματα και τα χρώματα των φυτών και των δέντρων που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο. Οι επισκέπτες μας μπορούν άφοβα να κόψουν ένα φρούτο από τα δέντρα και να τα γευτούν, να αγγίξουν τα βότανα και να απολαύσουν το μυστικιστικό ταξίδι γεύσης και οσμής που προσφέρει απλόχερα η φύση. Δεν χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα για την προστασία τους από ασθένειες, παρά μόνο μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας.

Το Αρχοντικό είναι ιδανικό για ζευγάρια, μεγάλες παρέες, σεμινάρια, ομάδες εργασίας και εκδηλώσεις.

Τηλέφωνο: 698 825 4123

arxontiko5

arxontiko6

arxontiko3

arxontiko9

arxontiko8

arxontiko7

arxontiko4

arxontiko2

arxontiko

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις