ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτοί έκαναν μόδα τα ξύλινα αξεσουάρ & όχι μόνο! (ΦΩΤΟ)

Αυτοί έκαναν μόδα τα ξύλινα αξεσουάρ & όχι μόνο! (ΦΩΤΟ)

Δώρα Μιχαήλ

Του Στάθη Κετιτζιάν

Η Στεφανία Λεβογιάννη έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση ενώ ο Μάριος Γεωργακάκος σπούδασε marketing & management. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2010 και το 2013 λόγω κρίσης φύγανε από την Αθήνα. Εργαζόμενοι στην επαρχία η ανάγκη για ένα έξτρα εισόδημα τους έκανε να ξεκινήσουν να δημιουργούν διάφορα ξύλινα αξεσουάρ. Το 2014 επέστρεψαν στην Αθήνα και φτιάξανε δικό τους workshop. Οι Στεφανία και Μάριος μίλησαν για την 2good2bewood.

Η 2good2bewood είναι η πρώτη Ελληνική εταιρία που φτιάχνει custom made αξεσουάρ από ξύλο. Γεννήθηκε το 2014 και ο σκοπός της είναι να δημιουργεί μοναδικά δώρα και αξεσουάρ για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το Project σας και πώς προέκυψε αυτό το πολύ πετυχημένο όνομα 2good2bewood;

Στην 2good2bewood θα βρει κανείς πρωτότυπες ξύλινες δημιουργίες στις οποίες μπορεί να προσθέσει τη δική του πινελιά. Από μπρελόκ, κοσμήματα, ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ, μέχρι διακοσμητικά για το σπίτι. Όλα δημιουργούνται κατ’όπιν παραγγελίας, με τα κείμενα και σχέδια που επιθυμεί ο πελάτης!

Αυτή είναι η μαγεία της δουλειάς μας, το κάθε τι που δημιουργούμε να είναι μοναδικό! Το όνομα ήταν έμπνευση του Μάριου, καθώς έπρεπε να είναι κάτι που θα δηλώνει ποιοι είμαστε. Θέλαμε να είναι κάτι που θα μένει.

Πολύ καλό για να είναι ξύλο λοιπόν!

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι πως φέραμε στην Ελλάδα κάτι καινοτόμο, που έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να εκφραστεί μέσα από το ξύλο και τις δημιουργίες μας. Από εκεί κι έπειτα, η ποιότητα σε συνδυασμό με τη φαντασία, την έμφαση στη λεπτομέρεια και την αγάπη γι αυτό που κάνουμε, μας κρατάνε στην πρώτη θέση στις καρδιές του κόσμου.

Ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας προσπάθεια το 2014. Δεν σας πτόησε η οικονομική κρίση; Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου έως σήμερα;

Θα ακουστεί τρελό αλλά η κρίση μας βοήθησε στο να παλέψουμε γιια κάτι δικό μας, αφού μέσα από συμβατικές εργασίες δεν είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις δημιουργικές μας ανησυχίες. Επίσης στη δύσκολη εποχή που διανύουμε έπρεπε να βρούμε ένα έξτρα εισόδημα αν θέλαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Έτσι χωρίς να το καταλάβουμε, κάτι που ξεκίνησε ως χόμπυ στην αρχή, έγινε full time απασχόληση και για τους δυο μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και παραμένει εντυπωσιακή, κάτι που μας ωθεί στο να εξελισσόμαστε και να δημιουργούμε.

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Η αρχική ιδέα ήταν πως κάθε δώρο από την 2good2bewood θα πρέπει να έχει μία ταυτότητα, να είναι μοναδικό όπως και ο παραλήπτης του. Τα δώρα με συναισθηματική αξία είναι ανεκτίμητα. Η έμπνευση μας έρχεται από τις μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής. Οι πιο μικρές στιγμές άλλωστε, έχουν και τη μεγαλύτερη σημασία.

Φαντάζομαι πως η δημιουργία ενός ξύλινου custom made αξεσουάρ πρέπει να είναι πολύ δύσκολη διαδικασία. Μιλήστε μας για αυτό.

Οι παραγγελίες σχεδιάζονται εξ’αρχής σε ειδικά σχεδιαστικά προγράμματα στον υπολογιστή και ύστερα σε λέιζερ ακριβείας γίνεται η κοπή και η χάραξη. Έπειτα το ξύλο θα υποστεί μια ειδική επεξεργασία για να μας δώσει το τελικό αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων μας είναι 3-5 εργάσιμες ημέρες και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα προϊόν σε στοκ, όλα δημιουργούνται κατ’όπιν παραγγελίας.

Ποια ήταν τα δυσκολότερα εμπόδια που συναντήσατε στις αρχές και πώς τα ξεπεράσατε;

Εμπόδια είναι όλα εκείνα που βλέπεις όταν πάρεις τα μάτια σου από τον στόχο. Πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με την κοινη λογική, που σε θέλει εγκλωβισμένο σε μία ρουτίνα. Για τον περισσότερο κόσμο είναι αδιανόητο να αφήσει τη σταθερή δουλειά του για να κυνηγήσει το όνειρό του και σίγουρα τέτοιες κινήσεις έχουν το ρίσκο τους. Από την αρχη όμως πιστέψαμε σε εμάς και στις δυνατότητές μας.

Πού και πώς μπορεί κανείς να βρει τα ξεχωριστά σας προϊόντα και σε τι τιμές διατίθενται αυτά; Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, 2good2bewood.com. Ωστόσο για ειδικές παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook και στο Instagram. Οι τιμές ξεκινάνε απο 12 ευρώ για ένα σετ των 2 μπρελόκ παζλ με το κείμενο της επιλογής σας. Μέλημά μας, να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα σε προσιτή τιμή.

Τι θέλετε να δείτε η 2good2bewood να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Οι βλέψεις μας για το άμεσο μέλλον είναι να μπορεί κάποιος στην 2good2bewood να βρει δώρα για κάθε περίσταση και για όλες τις ηλικίες!

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε επιχειρηματίες που τώρα είναι στο ξεκίνημα ενός νέου και τολμηρού project;

Να ρισκάρουν. Μόνο έτσι ξεπερνάς τον εαυτό σου.

ksilo

ksilo2

ksilo3

PAIDIA

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις