ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η πρώτη πόλη που θα επιπλέει θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2020

Η πρώτη πόλη που θα επιπλέει θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2020

Δώρα Μιχαήλ

Η πρώτη πόλη που θα επιπλέει θα είναι έτοιμη μέχρι το 2020 και θα βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό κοντά την Ταϊτή. Ξενοδοχεία, σπίτια, εστιατόρια και γραφεία θα χτιστούν μέσα στα επόμενα χρόνια από το μην κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Seasteading, το οποίο ελπίζει «να ελευθερώσει τον κόσμο από τους πολιτικούς.» Τα ριζοσπαστικά σχέδια, που χρηματοδοτήθηκαν από τον ιδρυτή του PayPal Πίτερ Τιλ, περιλαμβάνουν την δημιουργία ενός καινούργιου ανεξάρτητου κράτους που θα επιπλέει σε διεθνή ύδατα και θα έχει τους δικούς του νόμους. Σε συνέντευξή του, ο Τζο Κουίρκ, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Seasteading, δήλωσε ότι θέλει να δει χιλιάδες πόλεις να επιπλέουν μέχρι το 2050, η κάθε μια από τις οποίες θα προσφέρει διαφορετικούς τρόπους διακυβέρνησης. «Οι κυβερνήσεις δεν καλυτερεύουν. Έχουν κολλήσει σε προηγούμενους αιώνες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο έλεγχος της γης προκαλεί βία», δήλωσε ο Κουίρκ στους New York Times.»

Το Ινστιτούτο Seasteading μαζί με τον πολιτικο-οικονομικό θεωρητικό Πάτρι Φρίντμαν πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια, κάνοντας σχέδια για «μόνιμες και καινοτόμες κοινότητες που θα επιπλέουν στην θάλασσα.»

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία κυβερνήσεων για μια μεγάλη ποικιλία πολιτών.»

Η Γαλλική Πολυνησία, ένα σύμπλεγμα 118 νησιών, ενδιαφέρεται για αυτό το πρότζεκτ καθώς η περιοχή κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Τον επόμενο χρόνο θα καταρτιστεί ένα πρόχειρο νομοσχέδιο και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019. Οι πλεούμενες πόλεις θα έχουν υδατοκαλλιέργειες, υγειονομική περίθαλψη, εγκαταστάσεις ιατρικής έρευνας και βιώσιμες μονάδες ενέργειας.

POLH

POLH2

POLH3

POLH5

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις