ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δρ.Οικονομίδης: ‘Ενα “μεγάλο κεφάλι” που επιμένει ελληνικά & κυρίως βολιώτικα!

Δρ.Οικονομίδης: ‘Ενα “μεγάλο κεφάλι” που επιμένει ελληνικά & κυρίως βολιώτικα!

Δώρα Μιχαήλ

Σας είχα πει πριν μερικές μέρες πως είμαστε τυχεροί που στο Νοσοκομείο του Βόλου έχουμε πολύ καλούς γιατρούς.Ένας από αυτούς που ξεχώρισα είναι ο Δρ.Αλέξανδρος Οικονομίδης!

Πριν τον γνωρίσω, τον παρατηρούσα και χαιρόμουν με τον τρόπο που φερόταν στους ασθενείς του θαλάμου όπου βρισκόμουν και εγώ.

Η κα.Ελευθερία και η κα.Καίτη, οι οποίες αν και περνούν ηλικιακά τα 70, είναι αναγνώστριες του Volonakinews και σίγουρα διαβάζουν αυτό το άρθρο, ζητούσαν μονίμως τον…νεαρό γιατρό!

Αυτόν που γλυκομίλαγε,τις καθυσήχαζε και τις έκανε να γελούν και να νιώθουν ασφάλεια!

Ο Δρ.Οικονομίδης είναι Βολιώτης και αυτό προσωπικά με κάνει να νιώθω περήφανη!

Δεν είναι ούτε καν 35 και έχει ένα βιογραφικό που άλλοι δεν έχουν καταφέρει να “χτίσουν” ούτε στα 60 τους!!!

Αν και το βιογραφικό του “ζαλίζει” συνεχίζει να επιμένει ελληνικά και κυρίως…βολιώτικα!!!

Ας ευχηθούμε να μη μας φύγει ούτε αυτός, ούτε όλα τα υπόλοιπα μεγάλα μυαλά που απέμειναν στη χώρα μας.Τους έχουμε ανάγκη!

Εκτός από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου θα τον βρείτε ως ειδικευόμενο γιατρό της Παθολογίας με σκοπό την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Αιματολογίας,θα τον βρείτε στη Βιογονιδιακή, το Κέντρο Διερεύνησης Υπογονιμότητας & Έρευνας Γενετικού Υλικού, που ο ίδιος δημιούργησε το 2011 και στεγάζεται στη Γκλαβάνη μεταξύ της Δημητριάδος και της Ερμού!

Τυχεροί όσοι τον έχουν γιατρό,τυχεροί και όσοι τον είχαν καθηγητή!!!

Ναι…ναι, ο Οικονομίδης κατάφερε πριν τα 30 να είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο!!!

Γιατρέ σ ευχαριστούμε που συνεχίζεις και παλεύεις στη χώρα μας.Σ ευχαριστούμε που τιμάς τον Βόλο μας!

Ο Θεός να σ έχει καλά για να μας κάνεις καλά!

ΔΕΙΤΕ μερικά μόνο στοιχεία του βιογραφικού του:

Α. Οικονομίδης, MD, BSc, PhD, Μοριακός Βιολόγος & Γενετιστής – Ιατρός

Ο Αλέξανδρος Οικονομίδης γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας και το 2004 ορκίστηκε πτυχιούχος του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2008 ορκίστηκε Διδάκτορας Μικροβιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2013 ορκίστηκε πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η μετεκπαίδευσή του περιλαμβάνει ειδικά σεμινάρια σε θέματα Μοριακής Μικροβιολογίας στο εξωτερικό. Η ερευνητική του δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο της Ιατρικής – Μοριακής Μικροβιολογίας αποτέλεσε πόλο έλξης κρατικών και διεθνών βραβείων και επιχορηγήσεων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 ερευνητικές εργασίες στο διεθνή επιστημονικό περιοδικό τύπο και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια. Έχει διδάξει το μάθημα της Μικροβιολογίας και των Εφαρμογών της Μοριακής Μικροβιολογίας ως συμβασιούχος διδάσκων στα Τμήματα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντίστοιχα. Από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και το Σεπτέμβριο 2012 υπήρξε Καθηγητής Λέκτορας Μοριακής – Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εμπειρία του στη μοριακή διάγνωση και διερεύνηση των λοιμώξεων και των κακοηθειών σε ανθρώπινα δείγματα ξεκίνησε το 2004, όταν εργάστηκε ως Μοριακός Βιολόγος & Γενετιστής στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών «ΥΓΕΙΑ». Έκτοτε συνεχίστηκε στα διαγνωστικά εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος του Κέντρου Διερεύνησης Υπογονιμότητας & Έρευνας Γενετικού Υλικού «ΒΙΟΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.». Μετά από την ετήσια άγονη υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα και τη διετή εμπειρία του ως ιατρός στα μεγαλύτερα κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας της Θεσσαλίας (ΑΡΩΓΗ, ANIMUS, ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ) είναι ειδικευόμενος ιατρός Παθολογίας στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου με σκοπό την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Αιματολογίας.

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις