ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δικό μας χωριό, χαρακτηρίστηκε ζωντανό μουσείο Αρχιτεκτονικής! Ζούμε στο Παράδεισο!

Δικό μας χωριό, χαρακτηρίστηκε ζωντανό μουσείο Αρχιτεκτονικής! Ζούμε στο Παράδεισο!

Δώρα Μιχαήλ

Κι όμως είμαστε πολλοί οι Βοίώτες που δε γνωρίζουμε, ότι η δική μας Βυζίτσα, αυτό το πανέμορφο χωριό, είναι γνωστό ακόμα και εκτός συνόρων ως…μουσείο Αρχιτεκτονικής!

Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα, δε τα προσέχουμε καν, γιατί ζούμε εδώ…

Ας πάρουμε μια ανάσα και ας παρατηρήσουμε καλύτερα τον χώρο που ζούμε!

Πάμε στα πιο ειδικά;

Η Βυζίτσα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο χωριό, ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες.

Αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους Ελληνικούς παραδοσιακούς οικισμούς, με πολλά αρχοντικά, καλό δίκτυο καλντεριμιών που διασχίζουν όλο το χωριό και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, έχοντας πανοραμική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το Πήλιο.

Στη Βυζίτσα θα απολαύσετε την υπέροχη φύση με τα αιωνόβια πλατάνια, τα οπωροφόρα δέντρα, τους ελαιώνες, και τα μυρωδάτα βότανα που φυτρώνουν στα ευλογημένα χώματά της.

Είναι γεμάτη με όμορφους πύργους, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπως: του Κόντου, του Γερουλάνου, του Βέργου, του Κατσανάκη, του Καραγιαννόπουλου, του Δήμου.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ. περίπου στο μαγευτικό βουνό των Κενταύρων, ανάμεσα στα χωριά Μηλιές (έδρα του Δήμου) και τις Πινακάτες.

Απολαύσετε τ ανακαινισμένα παλιά αρχοντικά, επιβλητικά πυργόσπιτα, γραφικά καλντερίμια και μια θέα που κόβει την ανάσα. Προσθέστε στην εικόνα τις πέτρινες βρύσες και την πλούσια βλάστηση στο εσωτερικό του οικισμού και.. έχετε την Βυζίτσα! Η Βυζίτσα, βρίσκεται ανάμεσα από τις Μηλιές και τον Άγιο Γεώργιο σε απόσταση 30xλμ. από τον Βόλο και έχει απίστευτη θέα προς τον

Ζούμε σ ένα μαγικό τόπο! Ζούμε στο Πήλιο και αυτό φτάνει για να χαμογελάμε!

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις